• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sklonite YouTube, ova aplikacija je bolja i lakša

Autor mondo.rs

I kod nas stiže još jedna „Lite“ aplikacija, stvorena posebno za korisnike s malo megabajta u mesečnoj tarifi i za one sa slabijim uređajima.

YouTube Go je pandan Facebook Lite ili Messenger Lite aplikacijama. Koncentriše se isključivo na gledanje i deljenje video sadržaja i na malo šta oko toga. Ne zahteva internet vezu za gledanje video snimaka i omogućava čuvanje videa na kartici.

Ako ne želite da čekate da YouTube Go bude otključan za Srbiju - preuzmite aplikaciju sa APK Mirror linka!

MONDO MobIT

Kako je mobilni internet još uvek luksuz u mnogim zemljama YouTube je napravio novu aplikaciju YouTube Go, koja zauzima malo prostora, troši manje podataka i ne pravi velike pozadinske fajlove, poput YouTube aplikacije.

To znači da će i korisnici starijih Android telefona konačno imati priliku da bolje prate omiljene YouTube sadržaje, uz manje cepkanja, trzanja i potrošenih megabajta. YouTube Go omogućava da video preuzmete u trenutku kad ste povezani na Wi-Fi mrežu i prebacite sve što ste preuzeli na microSD karticu, odakle video sadržaje možete da pogledate bilo kad i bilo gde - kad poželit

YouTube Go je kompatibilan sa svim Android 4.1 i novijim telefonima, a dostupan je u 130 zemalja. U Srbiji još uvek nije „otključan“, ali je pitanje dana kad će se i to desiti, kao što je to bio slučaj sa Facebook Lite i Messenger Lite aplikacijama - mi uvek moramo da čekamo koji dan duže ;)

YouTube aplikaciju ne možete da izbrišete sa telefona, ali možete da je isključite i pošaljete u pozadinu, prethodno brišući podatke koje je napravila (Clear Cashe/User data i Force Stop komande). Nakon toga koristite samo YouTube Go aplikaciju i telefon će raditi verovatno brže i bolje.

MONDO MobIT

Prednost YouTube Go aplikacije u odnosu na slična rešenja leži u mogućnosti da korisnici odrede koliko će po videu potrošiti megabajta tj. u kom će ga kvalitetu preuzeti. Omogućeno je i instant slanje videa preuzetih kroz YouTube Go aplikaciju, ali i korisnik kojem se video šalje mora da ima aplikaciju na svom telefonu.

Slanje se inicira preko Bluetooth vezom, a završava Wi-Fi Direct vezom, a moguće je poslati više video snimaka odjednom, ne samo jedan, kao što je dosad bio slučaj. Ipak, zbog zaštite autorskih prava i mogućnosti zloupotrebe dobijenog sadržaja svaki korisnik koji na telefon primi YouTube Go video mora se na trenutak povezati sa serverom aplikacije, kako bi mu dobijeni sadržaj bio otključan.

Zbog svog „olakšanog“ koda aplikacija će se brže učitavati i pokretati, ali i verovatno raditi brže od klasične YouTube aplikacije. Mana (nekima) jeste to što nema sve opcije koje nudi uobičajena YouTube aplikacija.

YouTube Go je posebno napravljen za područja sa slabim 3G signalom i za starije uređaje, kojih i u Srbiji ima dosta, pa smo sigurni da će ova Android aplikacija brzo i kod nas biti jedna od najpopularnijih.

YouTube Go: A brand new app to download, watch, and share videos
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS