• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duci stigao do 4:4 u taj-brejku petog seta, ali...

Autor mondo.ba

Maraton u "Čairu" Izner je okončao tražeći tri vinera u trenutku kada je rezultat bio 2:2 u setovima, 6:6 u gemovima i 4:4 u taj-brejku u kom nije bilo "ili ili".

Dušan Lajović ušao je u seriju poraza u oktobru 2017. na Mastersu u Šangaju kada je posle pobeda nad Tarom Danielom i Donaldom Jangom u 3. kolu izgubio od Džona Iznera.

Američkog diva, Duci je početkom, februara 2018. godine u Nišu doveo do rezultata 4:4 u taj-brejku petog seta i onda posmatrao kako 18. teniser sveta hrabro, odlučno i vinerima iz servisa i forhenda zarađuje poslednja tri poena u drugom singlu ovog petka u okviru sudara Srbije i SAD na startu Svetske grupe Dejvis kupa.

Bilo je "ili ili", ali je div iz Teksasa preuzeo odgovornost kada je bilo najvažnije i pogodio sva tri puta: Lajović - Izner 4:6, 7:6 (9:7), 3:6, 6:3, 6:7 (4:7).

U međuvremenu, između okršaja sa Iznerom u Kini i Srbiji, Lajović je vezao pet poraza i utoliko je njegov večerašnji nastup pred polupraznom dvoranom dobio na značaju, jer je očigledno da se nalazi u krizi forme koju je "odbio da prihvati" kada je obukao crvenu majicu sa grbom Srbije.

Rezultati prvog dana u Svetskoj grupi: (1) Francuska - Holandija 1:1, (8) Italija - Japan 1:1, (3) Velika Britanija - Španija 1:1, (6) Australija - Nemačka 1:1, (5) Švajcarska - Kazahstan 0:2, (4) Hrvatska - Kanada 1:1, (7) Srbija - SAD 0:2, (2) Belgija - Mađarska 2:0.

Borba na šljaci u "Čairu" trajala je tri sata i 19 minuta, nakon što su trenutni maksimum na otvaranju meča 1. kola ostavili Laslo Đere i Sem Kveri u duelu koji je, ukupno gledano, imao isti ishod i kao večernji.
Oslabljenom timu našeg selektora-igrača Nenada Zimonjića ostaje nada da bi pobedom u sutrašnjem dubl okršaju protiv, verovatno, Rajana Harisona i Stiva Džonsona ovaj sudar "oživeo" pred "ukrštanje" singlova u nedelju.

Izner, koji je sezonu počeo porazima od Hjeon Čunga u 1. kolu Ouklenda i Metjua Ebdena u 1. kolu Australijan opena, uspeo je da zabeleži prvu kalendarsku pobedu i donese svom nacionalnom timu prednost kakva se u Svetskoj grupi retko i teško gubi.

Pobednik ovog meča u narednom kolu Svetske grupe Dejvis kupa igra sa boljom selekcijom iz duela Mađarska - Belgija. Dejvis kup selekcija Belgije posle prvog dana vodi 2:0.

U subotu od 15 sati na programu je meč dublova, prema rasporedu Nikola Milojević i Miljan Zekić sastaju se sa Harisonom i Džonsonom, dok bi u nedelju trebalo da igraju Lajović - Kveri i Đere - Izner.

U slučaju poraza, "orlovi" bi u plej-autu za opstanak u Svetskoj grupi igrali sa jednom od reprezentacija koja će ostvariti pobedu u 2. kolu Evro-afričke zone Dejvis kupa.

U ovom trenutku, (1) Češka, (2) Rusija i (4) Portugalija čekaju ishode mečeva Južna Afrika - Izrael (1:1), Ukrajina - Švedska (0:2) i Austrija - Belorusija (2:0), dok je od ranije poznato da će se za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe sastati (3) Slovačka - Bosna i Hercegovina.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC