• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić o Cedeviti: Sledeći put odmaramo sve

Autor mondo.rs

Podgoričani i Zagrepčani lako bi mogli da se sastanu u plej-ofu, a pre toga će odigrati meč i u Evrokupu. Evo šta o tom duelu kaže trener Budućnosti.

Pobeda Cedevite protiv Budućnosti nagovestila je u subotu da bi ti timovi lako mogli da budu rivali i u plej-ofu ABA lige.

Podgoričani su i dalje prvi, ali će Zvezda u ponedeljak protiv FMP-a imati priliku da ih prestigne, što bi četiri kola pre kraja moglo da spoji prvake Crne Gore i Hrvatske u potencijalnoj polufinalnoj seriji.

Ipak, pre eventualnih plej-of mečeva isti rivali sastaće se i u Evrokupu, u kojem su rivali u Top 16 fazi. Njihov meč poslednjeg kola (7. februara) neće imati takmičarski značaj, pa je sasvim logično da će Aleksandar Džikić i Jure Zdovc "sakrivati" karte i čuvati igrače.

Budućnost (3-2) je izborila plasman u nokaut fazu evro-takmičenja, dok je Cedevita jedini tim koji u drugoj rundi nije ostvario nijedan trijumf (0-5).

"Odmah vam kažem - mi ćemo odmarati sve što budemo mogli. To vam kažem najozbiljnije. Mi smo prošli, oni ne mogu, igraćemo sa kako bih rekao 'mlađim snagama'. Moramo da budemo pažljivi do kraja. Ko zna gde još i šta može da se desi", rekao je Džikić o toj utakmici posle subotnjeg meča u Zagrebu.

U komentaru derbija, šef struke Podgoričana dao je kratak komentar u "Draženovom domu".

"Iz našeg ugla mislimo da je možda moglo biti i drugačije, da smo bili skoncentrisaniji. Ne samo mi, nego još i...", zastao je srpski stručnjak, pa dodao: "Mislim na ove moje iz kluba".

"Dobro je što je pet, a nije šest (poena razlike). Ima puno razloga zašto danas nismo bili na nivou, ali nećemo da pričamo o tome. I pored svega toga imali smo utakmicu, da je prevedemo na svoju stranu. Ali, dobro, idemo dalje".

Džikić je govorio i o problemima svog tima u putu iz Crne Gore ka glavnom gradu Hrvatske.

"Teško je kad krenete u pola deset iz Podgorice i autobusom stignete u dva ujutro u Zagreb. Što ovi frajeri krate pismu na Ćilipima (aerodromu) baš juče i niko nigde da ne napiše. Ali nije to alibi, niti razlog, niti im dozvoljavam da pričaju o tome. Nema tu mudrolija", dodao je trener Budućnosti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC