• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Mogli smo korak dalje

Autor mondo.rs

Igrači razočarani eliminacijom sa EP posle dobre igre u duelu sa Kazahstanom, selektor kaže da ovaj nastup treba staviti u službu daljeg napretka futsala.

 Srbija nakon eliminacije na futsal Evropskom prvenstvu Mogli smo korak dalje Izvor: MN PRESS

Futsal reprezentacija Srbije izgubila je od Kazahstana (1:3) četvrtfinalni meč Evropskog prvenstva u Ljubljani, ali je osvetlala obraz modernom, napadačkom igrom, kojoj je nedostajala "samo" malo bolja realizacija.

Kazahstan je vodio 2:0, Srbija smanjila, pa u poslednjim sekundama utakmice primila i treći gol, kada je pokušavala da izjednači sa dodatnim igračem u polju.

"Čestitam selekciji Kazahstana na prolasku, kao i mojim igračima na velikom trudu i borbenosti. Nijanse su odlučivale, ovog puta nismo imali sreće kao protiv Slovenije", rekao je selektor Goran Ivančić, a preneo sajt FSS.

On je konstatovao da je na obe strane bilo dobrih prilika i da su se "orlovi" dostojno suprostavili jakom protivniku.

"Objektivno, ovo su naše realne mogućnosti u ovom trenutku. Mogli smo korak dalje, ali ostaje nam da se okrenemo budućnosti i radimo na potencijalu koji futsal definitivno ima".

Kapiten Marko Perić bio je direktan.

"Razočaran sam porazom. Bila je ovo naša najbolja utakmica na turniru, ali golman Iguita je pravio čuda. Bilo je mnogo teško igrati protiv ovakve ekipe, koja koristi golmana u polju. Stvarali smo šanse, dali maksimum, nažalost nismo uspeli".

Strelac jedinog pogotka Slobodan Rajčević mogao je u ponedeljak da se proslavi. Dva puta je pogodio stativu, propustio još par izglednih prilika, a nekoliko puta je njegove teške udarce branio naturalizovani Brazilac Iguita.

"Nismo imali sreće da izjednačimo. Bilo je dovoljno vremena, pogađali smo stative i golmana, šteta što nismo uspeli. Cilj nam je bio prolaz četvrtfinale i u tome smo uspeli, ali ostaje gorak ukus jer smo mogli da napravimo još jedan korak, a nismo".

Iako je pre dve godine u Beogradu srpska reprezentacija igrala polufinale i zauzela četvrto mesto, ovog puta je ostavila bar podjednako dobar utisak, iako je u rezultatskom smislu uradila manje.

U grupi su "orlovi" igrali 2:2 sa domaćinom Slovenijom i 1:1 sa Italijom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC