• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefoni će poskupeti i zbog dijamantskog stakla

Autor mondo.rs

Već tokom 2019. godine mogli bismo da koristimo telefone koji imaju dijamantski ojačano staklo, ali će se to odraziti na povećanje cene, neminovno…

Dijamantsko staklo, nazvano Mirage Diamond Glass, proizvodi kompanija Akhan Semiconductors, poznata po tome što proizvodi materijale i uređaje bazirane na nanokristalima. Direktor ove kompanije siguran je u to da će Mirage Diamond Glass biti najtvrđe i najotpornije staklo koje smo ikad koristili na telefonima.

Nova vrsta dijamantskog stakla napravljena je od dijamanata koji su „uzgojeni“ u laboratoriji i kombinovani sa već postojećim tehnologijama, poput Gorilla Glass 3 i novijim.

Dijamant je poznat kao najčvršći materijal, koji je istovremeno vrlo sjajan, ali i skup. Takođe, dijamantsko staklo je tek u procesu testiranja, kako bi se sa sigurnošću moglo reći da ne prouzrokuje kašnjenje „touchscreen“ funkcije, kao i da adekvatno provodi električne signale. U narednim mesecima vršiće se i detaljniji testovi izdržljivosti, ali i tražiti rešenje za izuzetno veliku refleksiju, koju dijamantsko staklo prirodno ima.

Kompanije mobilne industrije već testiraju dijamantsko staklo, ali se imena tih kompanija sdrže u tajnosti. Proizvođači žele da budu sigurni da je staklo dovoljno unapređeno da bi se koristilo na njihovim telefonima, ali ono što je važnije jeste da li je takvo staklo isplativo, jer je skupo, pa bi moralo biti, praktično, bez mane.

Prema objavi PhoneArena sajta ovakvo staklo će biti dostupno i za proizvođače dodatne opreme, odnosno kompanijama, koje proizvode zaštitne folije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS