NSRS tek drugi dan uspjela usvojiti dnevni red

Narodna skupština RS je jutros, nakon jučerašnje cjelodnevne rasprave, usvojila dnevni red na kojem su ukupno 32 tačke.

0
A- A A+
skupština, nsrs, parlament Foto: Mondo/Vedran Ševčuk


Za ovu 23. redovnu sjednicu bila je predložena 31 tačka, ali je Vlada RS u posljednji čas, dan pred početak zasjedanja, sa dnevnog reda povukla pet, a predložila novih šest tačaka.

Opozicija u RS se juče oštro protivila tačkama koje su po hitnom postupku predložene za dnevni red, posebno ona koja se tiče iznosa garancija od 750 miliona KM koje u 2018. može izdati RS.

Odmah po usvajanju dnevnog reda, data je pauza od pola sata na zahtjev Kluba NDP-a, nakon čega bi konačno trebala na dnevni red stići prva tačka juče započetog zasjedanja „aktuelni čas“.

Na prijedlog Vlade RS po hitnom postupku u dnevni red su uvršteni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama.

Po hitnom postupku su uvršteni i Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgrdanje auto-puta Banjaluka-Doboj.

Po hitnom postupku u dnevni red uvršteni su i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Svjetskoj banci i Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po projektu restrukturisanja "Željeznica Srpske" i Prijedlog odluke o iznosu garancije koju može izdati RS u ovoj godini.

Tagovi:

Ostale vijesti