Vanredna sjednica zbog snimka obuke djece

Autor:

Opštinsko vijeće opštine Usora u Federaciji BiH traži od nadležnih institucija FBiH i BiH da utvrde kakvim aktivnostima se bavi udruženje "Asker" iz Sarajeva i da se s tim u vezi preduzmu potrebne mjere.

0
A- A A+

Od nadležnih se traži da ispitaju činjenice o aktivnostima ovog i sličnih udruženja posebno s aspekta prikrivenih oblika militarizacije i eventualne zloupotrebe djece, a kao mogući izvor narušavanja sigurnosne situacije i usložnjavanja međunacionalnih odnosa.

Nakon današnje sjednice, Opštinsko vijeće pozvalo je stanovnike opštine Usora na smirenost i uzdržanost od bilo kakvih neprimjerenih reagovanja i nepotrebne retorike koje bi mogle dovesti do narušavanja odnosa u društvu.

Vanredna sjednica Opštinskog vijeća u Usori održana je danas povodom "Zimskog kampa" od 16. januara 2018. godine koji je organizovalo udruženje "Asker" na privatnom Sportsko-rekreativnom centru "Jelen" u Jelah polju u opštini Tešanj, a koji se nalazi uz samu granicu s opštinom Usora.

Otvorena istraga zbog snimka obuke djece u Tešnju

Ovo je medijski značajno popraćeno i unijelo je značajnu uznemirenost i reagovanje brojnih stanovnika opštine Usora zbog mogućeg narušavanja bezbjednosne situacije, kako u ovoj opštini, tako i u BiH u cjelini.

Tagovi:

Ostale vijesti