ESPANA: Kosovo - EU - NO PASARAN! (FOTO)

Autor:

Ispred Skupštine Srbije danas se pojavila nova poruka na "Srpskom zidu plača".

Poruku "ESPANA: Kosovo - EU - No pasaran" postavilo je Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM čime su pozdravili i podržali mišljenje Vlade Španije da Kosovo ne može da se uključi u Strategiju proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan.

Španija je nedavno, uočio usvajanja Strategije proširenja EU na zemlje Zapadnog Balkana, dovela u pitanje ne samo strategiju već i ceo proces zbog pitanja Kosova.

U pismu u obliku "non paper" koje je Španija dostavila pred usvajanje strategije proširenja na Zapadnom Balkanu, Španija se suprostavlja upotrebi termina WB6, što je skraćenica sa šest zemalja Zapadnog Balkana, i ističe da "Kosovo nije deo procesa proširenja".

Predsednik Udruženja Simo Spasić rekao je Beti da porodice kosmetskih žrtava nikada neće dozvoliti da "lažna država Kosovo bude primljena u Evropsku uniju".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Predsednik takozvanog "Kosova" Hašim Tači ocenio je ranije danas da je za nepravedan odnos prema Kosovu u Strategiji Evropske unije za Zapadni Balkan krivo pet zemalja članica EU koje nisu priznale Kosovo.

Kosovo kao neotuđivi deo Srbije i dalje iz EU, i pored brojnih pritisaka velikih sila, tretiraju: Španija, Grčka, Rumunija, Slovačka i Kipar.

"Ovaj nepravedan odnos prema Kosovu je posledica nepriznavanja pet država članica EU, odnosno nesposobnosti EU da ima jedinstven stav o Kosovu", napisao je Tači na svom profilu na Facebooku.

Ostale vijesti