Obrt u slučaju velike pljačke na autoputu

Autor:

Ukinuta presuda bivšim pripadnicima Specijalne policije

1
A- A A+

Vrhovni sud Republike Srpske poništio je presudu Okružnog suda Banja Luka kojom su bivši specijalaci MUP-a RS Vladan Malić (32), Goran Paraš (27) i Aleksandar Popović (29), te suvlasnik autokuće “Kvatro” Oleg Banda (30), prvostepeno osuđeni na ukupno 42 godine zatvora.

Predmet je time vraćen na novo suđenje!

"Rješenjem ovog suda uvažene su žalbe optuženih Vladana Malića, Gorana Paraša, Aleksandra Popovića i Olega Bande i ukinuta presuda Okružnog suda u Banjaluci i predmet vraćen tom sudu na ponovno suđenje", potvrđeno nam je u ovom sudu.

Advokati optuženih su na posljednjem ročištu pred vijećem ovog suda zatražili i da im se pravosnažno izreknu oslobađajuće presude, što nije uvaženo.

Takođe, advokati su tada iznoseći žalbu "sugerisali“ sudskom vijeću Vrhovnog suda RS i druge dvije mogućnosti - da se odbije optužba, ili da se, ukoliko se ipak proglase krivima, smanje ranije izrečene kazne.

Članovi ove grupe su u maju prošle godine proglašeni krivima za filmsku pljačku 617.000 KM iz Unicredit banke na autoputu Banja Luka – Gradiška u septembru 2015. godine. Prema odluci Okružnog suda u Banjoj Luci, Malić , Paraš i Popović su dobili po 11 godina, a Banda je osuđen na ukupno devet godina robije.

B.S.

Ostale vijesti