Pogledajte "Film za djecu i odrasle"

Autor:

Dubioza Kolektiv predstavlja svoj prvi dokumentarni film nazvan "Film za djecu i odrasle".

0
A- A A+
OK fest, dubioza kolektiv Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Film je jednim dijelom direktno vezan za nastajanje i snimanje novog albuma koji se zove 'Pjesmice za djecu i odrasle', pa je nekako bilo logično da se film zove 'Film za djecu i odrasle'. Za sve one koji su mlađi od 12 godina, želimo reći da film ne spada pod 'roditeljsku pažnju', tako da ga mogu slobodno gledati. I po dva, tri puta ako hoće", izjavili su u svom stilu članovi Dubioze.

Pogledajte:

Izvor: Dubioza Kolektiv

"Svi misle da je snimanje albuma romantični poduhvat u kojem nam muze tiho na uho šapuću slatku inspiraciju od koje se rađaju nova djela, ali je istina malkice drugačija...“, rečenica je kojom Brano Jakubović uvodi gledatelje u prvu dokumentarnu priču Dubioza Kolektiva.

Ovo nije film koji se bavi samim postankom benda, već prije svega priča priču o stvaranju posljednjeg albuma, kako su nastale saradnje s gostima na albumu, kako je došlo do podrške SKSK-u iz Slovenije i još puno zanimljivih situacija.

Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i reditelj koji je radio na filmovima "10 minuta“ i "Belvedere“ Ahmeda Imamovića, "Sevdah za Karima“ Jasmina Durakovića, te na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.

Ostale vijesti