Pariz okovan snegom, da li lete avioni?

Autor:

Sneg već drugi dan zaredom zadaje muke glavnom gradu Francuske i okolini.

0
A- A A+

I pored izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika (leda i magle), aerodromi Šarl de Gol i Orli u Parizu, rade normalno, iako zbog teških uslova na pisti nije isključeno da će neki od letova biti otkazani u poslednjem trenutku, dok su odlaganja očekivana.

Pročitajte: LEDENI Pariz,Ajfel zatvoren!

Nacionalni avio prevoznik Francuske "Air France" preventivno je otkazao nekoliko letova i uveo niz mera kako bi omogućio putnicima da besplatno otkažu let ili dobiju informacije o letu u svakom trenutku.

Više od 5000 agenata su non-stop dostupni putnicima i u svakom trenutku ih informišu o najnovijim promenama.

"Air France" i pariski aerodromi koordinisano rade na omogućavanju hotelskog smeštaja, keteringa i transfera putnika čiji su letovi odloženi ili otkazani. Dok traju vremenske nepogode, planirani su i dodatni uslužni terminali koji će raditi non-stop na aerodromima Šarl de Gol i Orli (Paris-Orly).

Kako se informisati na vreme?

Svi korisnici usluga "Air France" kompanije dobijaće ažurirane informacije o otkazanim ili odloženim letovima putem "Air France Connect" usluge koja automatski šalje sms poruke i mejlove. Ovo je besplatna usluga koja takođe informiše o promeni gejtova i prtljagu.

Kako bi ova usluga radila, važno je da kompaniji dostavite tačne kontakt informacije (broj telefona ili imejl adresu), na njihovom zvaničnom sajtu ili pomoću mobilne aplikacije.

Takođe, informacije možete dobiti i telefonskim pozivom na +33 (0) 1 57 02 10 58. Poziv je besplatan sa teritorije Francuske.

Ako treba da promenite let...

Na zvaničnom sajtu kompanije možete da:
- besplatno promenite rezervaciju
- refundirate neupotrebljenu kartu (ukoliko je karta kupljena pre više od dva dana u Air France ticket office-u ili na sajtu Air Franca)
- da odštampate potvrdu o otkazivanju ili odlaganju leta.

Besplatno menjanje rezervacija je takođe moguće na samouslužnim kioscima na aerodromu.

Tagovi:

Ostale vijesti