• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić: U Srbiji SE NAMJEŠTA i vi to znate!

Autor mondo.rs

Odjekuju riječi predsjednika Partizana sa Kipra. Prvi čelnik koji je javno rekao da se u srpskom fudbalu "namješta".

 Predjednik FK Partizan - U Srbiji se namještaju utakmice Izvor: MN PRESS

Direktno i bez uvijanja!

Predsjednik Partizana Milorad Vučelić, u razgovoru sa reporterima srpskih medija koji prate pripreme na Kipru, otvoreno je govorio o namještanjima u domaćem fudbalu.

Na konkretno pitanje da li ima nečasnih radnji i namještenih utakmica, prvi čovek crno-bijelih odgovorio je nedvosmisleno: "Ima, naravno da ima!".

On je rekao da je odgovornost na svima, pa i novinarima koji ne pišu o sumnjivim događajima i pojavama na utakmicama.

"Ne moram da znam ja da li ima namještanja, vi (novinari) morate da znate. Ne možete da dokažete? Nije novinar tu da dokazuje, ali ako vidite ko se i na koji način povlači u igri, s kojim timom izlazi na utakmicu... Ustalom, znate kako će da se završi 50 odsto utakmica, naročito u drugom dijelu sezone", nastavio je oštro prvi čovjek crno-bijelih, koji je takođe novinar i pritom je trenutno glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti".

Predstavnicima medija je poručio da budu uporni i da pomoć, ako je već nemaju u Srbiji potraže od UEFA.

"Morate da budete uporni, da istražujete, da zovete UEFA. Dovoljno je to što ljudi u Evropskoj fudbalskoj uniji znaju da se ovdje namješta", glasio je savet Vučelića, koji bi, ako ima saznanja ili sumnje, trebalo o tome da obavijesti nadležne.

 Upitan da li će se "Novosti", čiji je Vučelić glavni i odgovorni urednik, pozabaviti detaljnije ovom problematikom, rekao je: "Sada imamo temu o huliganima, a poslije toga - što da ne".

Vučelić je istakao da postoje indicije o namještanju utakmica u srpskom fudbalu. Spreman je i da pomogne po tom pitanju, ako se sprovede istraga.

"Zavisi ko vas zove da svjedočite, kome je stalo da ispita u korist države, da taj iskaz bude povjerljiv, da se ne pojavi prekosutra u novinama, onda bih i ja sa svojim skromnim znanjem o tome mogao da pomognem. Ne dokazima, već indikacijama i mrežom na koju slutim...", kaže Vučelić.

Ali...

"Ne postoji ništa što vodi ka takvoj istrazi", dodao je čelnik prvaka Srbije.

Vučelić nema strah zbog tvrdnji koje je iznio novinarima.

"Zašto bih se plašio? Ako ne znate probleme s kladionicama, serverima, da je UEFA poslala pismo da je osam srpskih klubova označeno, onda... Nikad UEFA nije odustala od tih upozorenja, ako evropska kuća fudbala vidi nešto tako, zašto ne bih i ja", rekao je predsjednik Partizana, skinuvši tabu sa dobro poznate teme i problema koji godinama mori fudbal u Srbiji.

Izvor: MN PRESS



ODNOSI SA ZVEZDOM, STANJE U SUPERLIGI...

Partizan i Crvena zvezda godinama su u lošim odnosima. Milorad Vučelić da za takvo stanje nije odgovoran Partizan.

"Mi moramo nevoljno da reagujemo na njihova saopštenje i to na svako treće, četvrto. U Zvezdi su čak počeli da komentarišu naše utakmice. Rivalit je žila kucavica srpskog fudbala, ali ta vrsta ponašanja je ispod svakog nivoa i izaziva našu nevoljnu reakciju. Licemjerno je da se nazivno 'braćom', da se izljubimo, a s druge strane imamo zaraćene stvari, razbijene glave... U tome prednjači Crvena zvezda", tvrdi Vučelić.

Vučelić: Zvezdo, ne miješaj nas!

Predsednici Partizana i Zvezde Vučelić i Svetozar Mijailović
Izvor: MN PRESS

Rat saopštenima ne postoji!

"Sjedim poslije meča u Čačku u kancelariji predsjednika Borca. On mi čestita, popijemo sok, kafu. Stignem u autobus, a uprava Čačana izdala saopštenje, odmah poslije Zvezde. I sve ti je jasno. Nije u redu da se stavljamo u isti koš po pitanju saopštenja. Kakav 'rat saopštenjima', ne trpajte nas u isti koš. Nismo isti!".

Vučelić je za loše stanje u Superligi posebno istakao sudije.

"Radio sam u rukometu i tada sam govorio da razumijem ljude zašto ih jure i prijete. Imamo sudije koji priznaju golove iz gol-auta, poništavaju regularne, sviraju svakojake penale. Te sudije unaprijed znaju šta će da rade. Većina tih sudija ne zna da sudi i kad pravi greške legitimno je pitati - da li ne zna, ili ima neki drugi motiv? Ako ne zna, logično je da nisi tu".

Očajno stanje je terena u Superligi. 

"Igramo po livadama, nije to fudbal! Imamo reflektore, a igramo po njivama. Kako tu možemo da se unapređujemo, kako da se igra. Posjed lopte odmara, a na takvom terenu umara. To je 'zasluga' Fudbalskog saveza Srbije, koji treba da naredi klubovima da urede terene", završio je Vučelić.

Vučelić: Fudbal u Srbiji se igra po njivama

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Đuro

PA SVIMA JE POZNATO DA STE I TITULU NAMESTILI...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC