Banjaluka: Počeli "Dani kulture Irana"

Autor:

Manifestacija "Dani kulture Irana 2018" počela je večeras u Banskom dvoru i trajaće do nedjelje 11. februara.

0
A- A A+

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je Banjaluka otvoren grad koji želi da razvija međunarodnu saradnju i da predstavi raznovrsne kulturne događaje sa raznih destinacija.

"Persijska kultura traje jako dugo i jedna je od najbogatijih i najdugotrajnijih civilizacija koja je pretrpjela različite uticaje i promjene tokom milenijuma postojanja", rekao je Radojičić večeras na otvaranju manifestacije "Dani kulture Irana 2018".

On je istakao da je vrlo interesantno posmatrati istorijski razvoj ove kulture i svega onog što dolazi sa tog područja.

Konzul za kulturu Ambasade Irana u BiH Ali Ameri izrazio je zahvalnost Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske i gradonačelniku Banjaluke za datu podršku organizovanju ove manifestacije u Banjaluci.

"Veliko nam je zadovoljstvo što će se ove godine u Banjaluci predstaviti grad Tabriz sa svim specifičnostima iranske kulture", istakao je Ameri.

Manifestaciji su prisustvovali i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, predstavnici Ambasade Irana u BiH, predstavnici Islamske zajednice u Banjaluci.

Na manifestaciji "Dani kulture Irana 2018", koja će trajati do nedjelje, 11. februara, biće predstavljena muzika, kaligrafija, minijatura, drvorez i grnčarija iranskog grada Tabriza. 

Ostale vijesti