BL Rising fest- humanitarni underground festival

BL Rising fest održaće se 1., 2. i 3. marta u banjalučkom City Pub-u, a sav prihod od ulaznica ići će u humanitarne svrhe.

0
A- A A+

Na festivalu će učestvovati 12 bendova od kojih je 11 iz Banja Luke, a jedan iz Prijedora.

"U pitanju su bendovi različitih žanrova i podžanrova (od grunge-a, progressive i alternative rock-a do groove, thrash, melo death i raw black metala), kako bi svako mogao da uživa u onome što voli. Neki bendovi su skoro nastali, dok neki postoje već dugi niz godina. Takođe, pored pomenutih bendova imaćemo i DJ-a Danka Kuzmanovića, koji će biti zadužen za zagrijavanje i afterparti", saopštili su organizatori.

BL Rising Fest ima dva osnovna cilja, a to je prikupljanje humanitarne pomoći i pružanje podrške autorskim bendovima.

Dio prihoda od prodanih ulaznica će biti doniran u obliku namirnica za nedeljni ručak javnoj kuhinji Obrok ljubavi, koja svake nedjelje hrani preko 560 građana, a drugi dio će biti uplaćen za liječenje petnaestogodišnje Nine Bližnjaković iz Doboja.

Ulaznice

Cijena karte za jedno veče iznosi pet KM, a trodnevnu ulaznicu platićete 10 KM.

"Važno je da shvatimo da niko neće ništa promijeniti dok sami ne uzmemo stvari u svoje ruke, jer čekati da „neko“ nešto promijeni je ravno čekanju Godoa. Ono što nas je na neki način natjeralo na ideju organizovanja ovakvog festivala je s jedne strane nemogućnost da mirno sjedimo i gledamo sve goru situaciju u kom se društvo nalazi i sve veći broj ljudi koji nažalost kopaju po kontejnerima kako bi obezbijedili egzistenciju, a sa druge strane nedostatak kulturnih dešavanja, posebno ove vrste. Smatramo da je ovo odličan način spajanja ugodnog sa korisnim", kažu organizatori.

Na BL Rising festu nastupiće: u četvrtak 01. marta nastupaju MultiCultus, Pod Pritiskom, Aberdar i Alatka, u petak 02. marta tu su Degenek, My Last Suicide, Logic System Disorder i Darth Vutrax, a u subotu 03. marta nastupaju Benefit, Cornix, Futurephobia i Odium Malum.

Ostale vijesti