• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: Banjaluka izabrala najbolje sportiste u 2017

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina Autori Bojan Jakovljević

Na tradicionalnoj manifestaciji Izbor najboljih sportista i sportskih organizacija Grada Banjaluka, koja je večeras održana u SD "Borik", najzvučnija priznanja otišla su u ruke članova Plivačkog kluba Olymp i Atletskog kluba Borac.

 Izbor najboljih sportista Banjaluke 2017 Nikola Bjelajac i Nikolija Stanivuković Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Najbolji sportista Banjaluke za 2017. godinu je plivač Nikola Bjelajac, dok je najboljom sportistkinjom grada na Vrbasu proglašena atletičarka Nikolija Stanivuković.

Tako su na tradicionalnoj manifestaciji Izbor najboljih sportista i sportskih organizacija Grada Banjaluka za prošlu godinu, koja je večeras održana u SD "Borik", najzvučnija priznanja otišla su u ruke članova Plivačkog kluba Olymp i Atletskog kluba Borac.

Bjelajac je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Danskoj isplivao lični rekord na 50 metara slobodno (22.44), čime je ispunio normu za Svjetsko prvenstvo, koje će ove godine biti održano u Kini.

S obzirom da je trenutno na školovanju u Sjedinjenim Američkim Državama, nagradu u njegovo ime primio je trener Miodrag Čeko.

"Nikola je presrećan što se rad konačno isplatio, što je krunisao ovom nagradom. Velika je čast biti najbolji i svim oblastima sporta u Banjaluci", rekao je Čeko u Bjelajčevo ime.

Atletičarka Borca nije krila oduševljenje.

"Želim da se zahvalim žiriju na ovoj nagradi. Veoma sam srećna. Iskreno, nisam se nadala ovoj nagradi, s obzirom da sam prošle godine imala mnogo povreda, tako da se nisam mogla adekvatno spremiti. Ipak, uspjela sam", istakla je presrećna Stanivukovićeva.

Drugu godinu zaredom nagrada je tako za najboljeg sportistu otišla u ruke plivača.

Prošle godine bio je to Mihajlo Čeprkalo, član banjalučkog "22. aprila", dok je iz istog kluba bila i najbolja sportistkinja, Nikolina Kopanja.

Inače, izbor je održan u ukupno osam kategorija, a nagrade su sljedeće:

1. najuspješniji sportista u muškoj seniorskoj konkurenciji - Nikola Bjelajac (PK klub Olymp)
2. najuspješniji sportista u ženskoj seniorskoj konkurenciji - Nikolija Stanivuković (AK Borac)
3. najtalentovaniji sportista u muškoj kategoriji (pioniri, kadeti, juniori) - Luka Mihailović (STK Banjaluka)
4. najtalentovaniji sportista u ženskoj kategoriji (pioniri, kadeti, juniori) - Dragana Domuzin (ŽKK Orlovi)
5. najuspješnija sportska organizacija u muškoj konkurenciji - RK Borac m:tel
6. najuspješnija sportska organizacija u muškoj konkurenciji - AK Borac
7. najuspješniji sportski događaj-manifestacija - Evropsko seniorsko prvenstvo u džiu-džicu borbama, duo sistemu i nevazi
8. najuspješniji sportista pojedinac u sportu za invalidna lica - Bojana Vukotić Barašin (Stonoteniski klub za osobe sa indvaliditetom Vrbas)

Specijalna nagrada "Životno djelo" postuhmo je dodijeljena Milanu Miši Radakoviću, nekadašnjem direktoru Teniskog kluba Mladost i "ATP Banjaluka Čelendžera", koji je preminuo 16. februara prošle godine.

Specijalno priznanje za doprinos u afirmaciji sporta otišlo u ruke Marijana Beneša, dok je Elvir Modronja, član Košarkaškog kluba invalida Vrbas, primio nagradu za ostvarene rezultate u sportu invalidnih lica.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da se vremena mijenjaju, a samim tim i najuspješniji sportisti i sportski kolektivi u ovom gradu.

NAJBOLJI SPORTISTI BANJALUKE

2016

2015

2014

"Banjaluka 16. put obilježava ovaj događaj i javnosti skrećemo pažnju na one najbolje u 2017. godini. Mnogo je tu mladih sportista, mijenjaju se sportovi i vremena u Banjaluci. Rukometni klub Borac već decenijama dominira, ali evo sada su tu i plivanje, kao i prošle godine kada je najbolji bio Nikola Bjelajac, a zatim i atletika. Nekad tu bude košarka", podsjetio je Radojičić.

U tekućoj godini Banjaluka bi trebalo da opravda epitet "evropskog grada sporta", koji joj je nedavno dodijeljen u Briselu.

"Radujem se 2018. godini jer je u njoj Banjaluka evropski grad sporta. Imamo tu titulu, koju želimo da iskoristimo u dva pravca. Jedan je da dobijemo novu sportsku infrastrukturu, od trim staze u parku 'Mladen Stojanović' za rekreativce i na Banj Brdu, do dvije nove sportske dvorane, kao i novim programom školskog sporta, koji ćemo nadam se usvojiti 21. februara na sjednici Skupštine grada. Ali i da uložimo dosta sredstava u najmlađe."

Posebno se osvrnuo na mlade sportiste, od kojih očekuje da se ugledaju na mnogo poznatije, starije kolege.

"Trebamo uvesti dodatnu nastavu, te obezbijediti besplatno učešće na sportskim takmičenjima, kao i treninge, iz čega očekujemo da se pojave novi vrhunski sportisti poput Marijana Beneša, Zdravka Rađenovića, Milorada Karalića i mnogih drugih", poručio je prvi čovjek najvećeg grada Srpske.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mazi

Grad sporta možda samo na papiru . Ne shvatljivo mi je da nadležni ljudi za ovu oblast nemaju nikakve planove za budućnost onog što je ostalo . Počevši od FK Borac , za najvjernije navijače ovakvo stanje vodi u propast . Samo mi je žao što nisam doživio atmosferu kad je Borac bio institucija , počevši od fudbala i košarke .

BL

Kako je samo krasno vidjeti ove mlade talente, nade banjalučkog i srpskog sporta. Posebno je lijepo, na ove četrdeset dvije fotografije, ugledati poznata sportska lica, zaslužne sportiste i nekadašnje šampione kako dodjeljuju nagrade mladim asovima. Divno je ponovo vidjeti Milorada Karalića i Zdravku Rađenovića, Milorada Bilbiju i Olivera Jandrića, Antona Josipovića, Dragana Skaku Vukovića, Radislavku Radu Račić, Slađanu Golić pa Draženka Ninića i Borisa Jeličića, i još mnoge druge. Ironično? Da. Nema za njih mjesta od "silnih novih poznavalaca" i zaljubljenika u sport. Hmmm...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC