• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpijević: Energija, napad, mir... Sjajan meč

Autor mondo.rs

Trener Zvezde pohvalio ekipu posle trijumfa protiv Armanija i istakao značaj pobede iz nekoliko razloga.

 Alimpijević: Energija, napad, mir... Sjajan meč Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts drugi put je ove sezone postigla 100 poena u Evroligi i zahvaljujući tome popravila svoj skor na 9-13.

Ekipa Dušana Alimpijevića u petak je u "Pioniru" savladala Armani, odličnim napadačkim nastupom i defanzivnim doprinosom dovoljnim da se, kad je bilo najvažnije, obuzda jedan od najboljih napada Evrolige.

Posle meča, trener Zvezde bio je dobro raspoložen na konferenciji za novinare.

"Sjajna utakmica za nas, zaista timska pobeda, sa 22 asistencije, dobrom energijom u skoku, u oba pravca i sad kad pričamo o odbrani, teško je ne reći da je ovu ekipu teško držati na malom broju poena, jer je ovo tim koji daje najviše u Evroligi. Ako se ne varam njihov prosek je malo ispod ovoga i po tome su prvi. Imate igrače poput Gaudloka, Micova, Tiodora, Džerelsa i teško je držati njihovu spoljnu liniju na razumnom broju poena, a sa druge strane u toj potrošnji energije sačuvati potrebnu svežinu da odigrate napad kao što smo mi danas uradili".

Alimijević je u dahu nastavio...

"Pre nego što neko možda umanji ovakvu pobedu, koja je vrlo značajna jer smo dobili dva puta tim kao što je Armani, moram da kažem da je ovo ekipa koja je bila u uzlaznoj formi, koja je u poslednja tri meča ostvarila četiri pobede, ako se ne varam. Iz tog razloga mislim da je pobeda značajna, a drugi razlog je što dolazi pauza u Evroligi, a nas očekuje posle meča sa Zadrom borba za prvi trofej i ovo je ta druga od tri utakmice koju smo apostrofirali kao mini ciklus pred Kup".



Na podsećanje na njegovu izjavu da će Zvezda biti bolja kada igrači sa klupe budu davali veći doprinos, trener crveno-belih rekao je da se te reči za sada obistinjuju.

"Jeste Zvezda mnogo bolja jer su igrači koji su imali ulogu sa klupe značajno boljji i imaju značajno bolje uloge. Nije normalno očekivati da igrači koji su nosili Zvezdu od starta zadrže taj kontinuitet vrhunskih igara sa početka sve do kraja. Normalno je da dođe do pada i zato je bilo važno da mlađi igrači, koji su pokazali napredak, popune taj prostor. Mlađi to rade odlično i očekujem da će se svi ostali priključiti, kao što se prikljjučuju i zato kažem da već vidim sad da je Zvezda dosta bolja".

Crveno-beli su kontrolisali meč od petog do 40. minuta i ta činjenica dodatno je obradovala Alimpijevića.

"Značajno je za nas što nije bilo padova, zbog tog pobedničkog karaktera, koji se stvara i gradi, jer sad dolaze prave borbe za trofeje, a u svemu tome igramo utakmice u Evroligi, koje za nas nisu ni u jednom trenutku zanemarljive, štaviše, vrlo su nam značajne. Vrlo nam znači što smo pokazali mirnoću. Dobar momenat bi bio i da smo se vraćali iz minusa, ali je sjajna stvar što smo vodili praktično od prvog minuta do poslednjeg"

Zvezda u ovom trenutku zaostaje tri pobede za Makabijem, koji je prvi iznad crte. Srpski predstavnik boriće se za prolaz sve dok za to postoji i najmanja šansa, ali će misliti i o svojoj energiji za takmičarski značajniju borbu - za titulu ABA lige.

"Dok god postoji i najmininalnija šansa, promil šanse da imamo prostor da prođemo borićemo se kao da nam je to poslednje, ali od starta ističemo vrlo važnu stvar za ovaj tim, da nemamo pritisak u Evroligi i da smo ipak fokusirani na ABA ligu. U prošlosti se pokazalo da nam je Evroliga uzela deo energije koji nas je mogao koštati, a za sada nije. Ipak, moramo sa nekim stvarima kalkulisati kad je u pitanju potrošnja igrača. Setite se na početku sezone igrali smo sa igračima koji su nastupali i po 31 minut i to je moralo da uzme maha. Izjednačena je situacija, svi su na dve-tri pobede, borićemo se, ali prva sledeća stvar je Zadar, pa onda borba za prvi trofej", dodao je Alimpijević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC