O otetoj lopti Dangubiću: "Nije razumeo..."

Autor:

"Da biste pobedili u Beogradu treba vam nešto više", poručio trener Milana.

0
A- A A+
Pjaniđani Foto: MN Press

Ekipa Simonea Pjaniđanija se iz Barselone i Vitorije vratila "nasmejana" i s pobedom u džepu, ali to neće biti slučaj i na letu iz Beograda.

Milano je i drugi put ove sezone izgubio od Crvene zvezde (100:89), a trener italijanskog tima je na konferenciji za medije kao glavni problem svoje ekipe označio nekonstantnost tokom sezone i manjak čvrstine u odbrani.

"Pobedili smo poslednje dve u gostima, ali nismo konstantni i dovoljno čvrsti da bismo pobedili na ovakvom terenu, u ovakvoj atmosferi, drugačijoj od ostalih.... Pobedili smo šest mečeva protiv španskih ekipa i igrali smo dobru koškradu, ali da biste pobedili u Beogradu treba vam nešto više. Potrebna nam je veća agresivnost, više kontri i lakih poena", kazao je Italijan.

Pjaniđani je objasnio i da je bilo mnogo problema u odbrani, naročito u "čuvanju reketa", gde je Zvezda njegovu ekipu kaznila preko visokih igrača.

Objasnio je i potez Mbajea na kraju susreta kada je "napao" loptu kod Dangubića i pokušao da dođe do poena kada su se treneri uveliko već pomirili sa rezultatom.

Publika je izviždala igrača Milana, a Dangubić je reagovao ljutito...

"Nije to nepoštovanje, nije razumeo šta sam rekao. Vidite, ja sam krenuo da se rukujem sa trenerom, nisam video i izvinio sam se posle. Nekada morate ovakve stvari da naučite igrače... I ovo govori da imamo mnogo rukija u timu", pojasnio je Pjaniđani.

Trener Milana je istakao i da mu je drago što se njegova ekipa, i pored lošeg stanja na tabeli Evrolige, ne predaje i pokazuje znake "oporavka".

Ostale vijesti