• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan tek drugi put "van četiri" na Jadranu

Autor mondo.rs

Porazom u Ljubljani, posle produžetaka, Partizan se oprostio od šansi za plej-of.

 Partizan-tek-drugi-put-van-cetiri-u-ABA-Ligi Izvor: MN PRESS

Dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja na Jadranu - Partizan je ostao bez svake šanse da se domogne plej-ofa ABA Lige.

U teoriji, crno-belima je bila potrebna pobeda u duelu s Olimpijom da bi zadržali kakvu-takvu šansu da preteknu Mornar, ali je poraz u produžecima u Ljubljani (89:87), u meču u kom je Partizan vodio, stavio tačku na kraj svim nadanjima.

U plej-of će tako Crvena zvezda, Cedevita, Budućnost i Mornar, s tim da su moguća i pomeranja u konačnom rasporedu ovih ekipa.

Partizan, kao najuspešniji tim Jadrana, bio je na korak od toga da borbu za poslednjeg učesnika plej-ofa učini interesantnom, ali nije mogao ni protiv tradicije (u glavnom gradu Slovenije nisu slavili od 2012. godine), ali ni protiv "samog sebe" pošto je trener Nenad Čanak ocenio da je poraz došao iz "sopstvenih gluposti".

Šestostruki šampion Jadranske lige tako će tek drugi put od svog prvog učešća u ovom takmičenju (2004/05) završiti ispod četvrtog mesta.

U svojoj debitantskoj sezoni, u tadašnjoj "Gudjir ligi", završili su kao drugoplasirani u ligaškom delu i bili potom poraženi u finalu od Hemofarma, da bi sezonu 2006. završili kao prvi u "regularnom" delu sezone, ali su u finalu završnog turnira izgubili od Refleksa.


Usledio je period dominacije i pet uzastopnih titula da bi tu seriju prekinuo Makabi, šampion 2012. godine, odnosno Cedevita koja je zaustavila Partizan u polufinalu.

Partizan je u Laktašima 2013. godine slavio na fajnal-foru protiv Crvene zvezde, iako su tu sezonu završili tek kao četvrtoplasirani tim ligaškog dela sezone. Pobeda nad crveno-belima ujedno im je i poslednja titula ABA Lige.

Izvor: MN PRESS


Naredne su u regularnom delu zauzeli treće mesto i bili poraženi od Cedevite u polufinalu, a 2014/15 ih je u u borbi za finale savladala Crvena zvezda (3-1), kasnije i šampion.

Crno-beli su sezonu 2015/16 završili daleko od prve četiri pozicije pošto je skor 12-14 bio bliži "opasnoj zoni" od plej-ofa na koji su otišli Budućnost, Cedevita, Mega Leks i Crvena zvezda, koja je osvojila svoju drugu titulu šampiona.

Lane se Partizan vratio u plej-of, sa treće pozicije iz regularnog dela, ali ih je na putu do finala zaustavila Cedevita. 

Crno-belima, koji su u dosadašnjih 20 utakmica ABA Lige upisali deset pobeda i deset poraza, ostaje da sačuvaju makar peto mesto i tako ne pokvare svoj najlošiji plasman u istoriji ovog takmičenja, a fokus stavljaju na Kup Radivoja Koraća (već narednog vikenda) i kasnije Košarkašku ligu Srbije gde će gledati da poprave dosadašnji utisak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC