• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea: Rajnhart promašio pobjedu u Zagrebu!

Autor mondo.ba

Ekipa iz Laktaša je u posljednjoj četvrtini nadoknadila minus od 17 poena i imala šut za pobjedu, ali Kejtin Rajnhart nije bio precizan.

 ABA liga: Cibona - Igokea 87:86 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Igokea je prve tri četvrtine odigrala jako loše u odbrani, dok je u napadu, uprkos slabom šutu za tri poena, zahvaljujući sjajnom učinku sa linije slobodnih bacanja (17/17) držala priključak. Ekipa Cibone je fenomenalno šutirala za tri poena (13/23) i početkom trećeg perioda su imali 17 poena prednosti, ali ipak u posljednjem periodu to nisu uspjeli održati.

Igokea je povela sa šest poena razlike, ali su izabranici Dragana Bajića u posljednjim trenucima meča pravili jeftine greške, te dozvoli Ciboni da sa linije slobodnih bacanja vrati prednost i na koncu matematički obezbjedi opstanak u ABA ligi:

Cibona - Igokea 87:86 (24:19, 20:20, 27:22, 16:25)!

Do sredine prvog perioda ekipe su bile u egalu, da bi poenima Branislava Ratkovice i Luke Žorića domaćini došli do pet poena prednosti. Cibona je u prvoj četvritini šutirala 4 od 5 za tri poena, a Igokea 1 od 5.

Trojka je nastavila da "služi" Cibonu u drugoj četvrtini, dok se Igokea više oslanjala na ulaze i pik igru gdje su Jevtović i Ljubičić pravili dosta problema domaćinima. Krajem kvartala Žorić je predvodio seriju od 8:0 za Cibonu, ali su mu odgovorili Rikić i Rajnhart pa se na odmor otišlo sa pet poena prednosti za Zagrepčane, 44;39.

Drugi period je obilježila i rasprava Marka Ljubičiča i Dragana Bajića na tajm autu. Trener Igokee je svog pleja optužio da je "namjerno izgubio loptu", ali mu je oprostio u trećoj četvrtini i vratio ga u igru.

Rasprava sa trenerom je probudila Ljubičića koji je u trenucima kada je Cibona u trećem periodu baražnom paljbom sa linije za tri poena otišla na 17 poena prednosti bio najborbeniji u svojoj ekipi. "Igosi" su u ovim trenucima izgledali "mekano" i nezainteresovanu u odbrani, ali su ipak uspjeli da se primaknu na deset poena minusa do kraja četvrtine.

Završni period je u sjajnom ritmu otvorio Kejtin Rajnhart koji je na trojku Rozića odgovorio sjajnim fejd-avejom u srcu reketa i trojkom u sljedećem napadu. Cibonu je prestao da služi šut i u posljednji minut se ušlo sa četiri poena prednosti za Igokeu.

Marko Tomas je preuzeo odgovornost i uz faul pogodio "flouter", ali nije pogodio slobodno bacanje a igrači Igokee taj ključni skok na utakmici nisu osigurali i u nastavku akcije fauliran je Žorić koji je bio siguran sa linije slobodnih bacanja i poravnao rezultat, 86:86.

Do kraja meča jedini poen sa linije za slobodna bacanja je postigao Ratkovica, a trojku za pobjedu, uz odličnu odbranu Tomasa, je promašio Kejtin Rajnhart.

Najbolji u redovima domaćih je bio Luka Žorić koji je postigao 19 poena uz sedam skokova, dok je najbolju partiju za ekipu iz Republike Srpske pružio Kejtin Rajnhart sa 17 poena i šest asistencija.

Igokea, nakon pauze zbog kup takmičenja i FIBA kvalifikacija za Mundobasket, u narednom kolu 5. marta u Laktašima dočekuje aktuelnog šampiona ABA lige, Crvenu zvezdu.

STRIJELCI

Cibona: Bilinovac 11, Uljarević 14, Ratkovica 11, Žorić 19, Novačić 11, Rozić 12, Tomas 9.

Igokea: Ponjavić 4, Artis 10, Gajić 2, Rajnhart 17, Jevtović 16, Ljubičić 12, Rikić 14, Preston 8, Šibalić 3.

REZULTATI 20. KOLA:

Cibona - Igokea 87:86
Budućnost - MZT Skoplje 19.00

odigrano u subotu

Mornar - Cedevita 89:94

Mega - FMP 74:72

Olimpija - Partizan 89:87 (77:77)

u ponedjeljak

Crvena zvezda - Zadar 18.00

TABELA: Zvezda 16-3, Budućnost 15-4, Cedevita 15-5, Mornar 12-8, Partizan 10-10, Zadar 9-10, FMP 9-11, Olimpija 8-12, Mega 7-13, Igokea 7-13,  Cibona 7-13, MZT 3-16.

-TOK MEČA-

40' Rajnhart promašuje šut za pobjedu i Cibona dolazi do trijumfa, 87:86.

40' Slobodno bacanje pogađa Ratkovica, 87:86. Tajm aut Dragan Bajić.

40' Marko Tomas promašuje slobodno bacanja ali Igokea na osigurava skok i lopta na koncu dolazi do Žorića koji je precizan sa linije slobodnih bacanja. Serija Cibone 6:0, 86:86. Dominik Artis srlja u napadu, pravi korake i gubi loptu. Igra se penal završnica.

40' Tomas preuzima odgovornost i pogađa "flouter" uz faul za 82:84. Tajm aut Igokea.

39' Arits pogađa sa linije slobodnih bacanja, a Žorić polaže ispod koša. Igokea u posljednji minut ulazi sa plus 4.

38' Rozić i Žorić pogađaju duge dvojke, ali odgovaraju Rikić i Preston, 80:84.

37' Odličnim ulazom i zakucavanjem Ponjavić donosi vođstvo Igokei, 76:78. Ciboni je "stao" šut za tri poena i ovo je prvo vođstvo za Igokeu od prve četvrtine.

36' Ponjavić sjajno blokira Žorića, a Preston i Artis pogađaju za Igokeu, 76;76.

35' Sjajni Rajnhart odlično završava kontranapad i postiže svoj sedmi poen u posljednjem kvartalu, 76;74. Na drugoj strani Novačić je konačno promašio trojku.

33' Jevtović nakon skoka u napadu smanjuje na šest poena zaostatka, 76:70.

31' Kejtin Rajnhart pogađa sjajan fejd-avej i smanjuje na osam razlike, ali novu trojku pogađa Novačić. Rajnhart odgovara trojkom na drugoj strani za svoj 15 poen.

-treća četvrtina-

30' Ljubičić je sa linije slobodnih bacanja smanjio na minus 11, ali je Novačić pogodio još jednu trojku. Nestvarnu dvanaestu iz 15 pokušaja! Do kraja treće četvrtine Ljubičić i Jevtović su vezali četiri poena i smanjli na zaostatak na deset poena, 71:61.

29' Nakon pik igre Novačić je ostao sam i pogodio 11 trojku za Cibonu iz 14 pokušaja, 68:53.

28' Rajnhart pogađa svoju drugu, a četvrtu trojku za Igokeu, 65:53. Tajm aut Ante Nazor.

26' Uljarević postiže desetu trojka za CIbonu iz 13 pokušaja. Igokea, pored slabe šutersle večeri, igra jako loše u odbrani.

24' Nova trojka za Cibonu i Marina Rozića za plus 17. Na drugoj strani trojkom, svojom prvom, vraća Danilo Šibalić. Sjajan ulaz Uljarevića koji polaže na drugi obruč, 60:44.

23' Prve poene za Igokeu u drugom poluvremenu sa linije slobodnih bacanja postiže Artis. Prvi poeni ekipu Dragana Bajića nakon 2 minuta igre.

22' Ponovo loš napad za Igokeu i izgubljena lopta. Trojku za Cibonu pogađa Bilinovac, a još dva poena dodaje Uljarević nakon lijepe finte šuta i ulaza pod pod koš, 55:39.

21' Prvi napad u drugom poluvemenu realizuje Marin Rozić nakon sjajne akcije sa Tomasom, nakon toga Igokea gubi dvije lopte u napadu. Serija 6:0 za Cibonu. "Glasan" tajm aut Dragana Bajića nakon 52 sekunde trećeg kvatala.

-druga četvrtina-

20' Rajnhart i Rikić kombinuju šest poena i vraćaju Igokeu na minus 5, 44:39.

20' Luka Žorić nastavlja da teroiše Igokeu i produžuje seriju CIbone na 8:0, 42:33.

19' Žorić pogađa uz loš faul Artisa i koristi slobodno bacanje. Ljubičić prodaje loptu u napadu i šalje Cibonu u laku kontru koju završava Marin Rozić. Žestoka rasprava Ljubičiča i Bajića na tajm autu. Trener Igokee je svog pleja optužio da je "namjerno izgubio loptu"!

17' Mladi Uljarević se iskupljuje za grešku i pogađa sedmu trojku za Cibonu iz devet pokušaja. Ponjavić na drugoj strani pogađa nakon fantastične asistencije Ljubičića, 35:33.

16' Karlo Uljarević nakon ulaza promašuje čist zicer i daje priliku Igokei da ide u tranziciju u kojoj sjajno kombinuju Ponjavić i Jevtović, koji završava zakucavanjem, 32:31. Tajm aut Ante Nazor.

14' Seriju "igosa" prekida Marko Tomas koji još jednom odlično pogađa sa niskog posta, a na drugoj strani svoju drugu trojku pogađa Rajnhart, koji je ostao sam u korneru, 29:27.

12' Nikola Jevtović se sjajno snalazi ispod koša i pogađa uz kontakt, a Marko Ljubičić odličnom promjenom ritma izbacuje Bošnjka i polaže uz faul i koristi dodatno slobodno bacanje, 27;24.

11' Cibona otvara drugu četvrtinu novom trojkom , ukupno petom, i odlazi na osam poena razlike. Siguran je bio Josip Bilinovac.

-prva četvrtina-

10' Nesporazum Žorića i Tomasa omogućio je posljednji napad u četvritni za Igokeu u kojem nakon dva skoka u napadu, Artisa, pa na koncu Prestona koji je fauliran i siguran je sa linije slobodnih bacanja. Na drugoj strani lagane poene za CIbonu uz sirenu postiže Luka Žorić.

Cibona je u prvoj četvritini šutirala 4 od 5 za tri poena, a Igokea 1 od 5.

8' Ratkovica pogađa novu trojku za Cibonu, a Luka Žorić sa distance pogađa za 20:15. Kejtin Rajnhart sjajno polaže na vrh table za tri poena zaostatka.

7' Fantasnično zakucavanje RIkića nakon pika sa Artisom. Na drugoj strani Tomas odlično pogađa iz igre leđima protiv Rajnharta, 15:15.

5' Bili Preston pogađa težak ulaz uz kontakt, a nakon odlične odbrane iz odličan u tranziciji je Nikola Gajić koji zakucava za 9:8.

4' Robert Rikić postiže prve poene iz igre za Igokeu, ali još jednu trojku za Cibonu pogađa Josip Bilinovac.

3' Prve poene za Igokeu postiže Dominik Artis sa linije za slobodna bacanja, ali na drugoj strani trojkom odgovara Marko Tomas, 6:2.

1' Utakmicu trojkom otvara Marin Rozić.

STARTNE PETORKE:

Cibona: Tomas, Žorić, Rozić, Bilinovac, Bošnjak

Igokea: Rajnhart, Gajić, Preston, Rikić, Artis.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Logika

Faul nad igracemo Igokee ko kuca,zadnji napad...

MILOŠ

KAKVA GLUPOST RAJNHARTA NEČUVENO TREBA GA UDARITI PO DŽEPU

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC