Čanak: Napašćemo Kup

Autor:

Trener Partizana smatra da njegov tim ima kvalitet za plej-of ABA lige, ali da nije ostvario cilj, za šta prihvata odgovornost.

Čanak: Napašćemo Kup Foto: MN Press

Nenad Čanak rekao je u razgovoru za "Sportski žurnal" da su porazi od Mornara u Beogradu i od Olimpije u Ljubljani presudno uticali da se Partizan ne plasira među četiri najbolje ekipe regionalnog takmičenja.

On je preuzeo ekipu polovinom decembra i u ABA ligi ostvario pet pobjeda i četiri poraza, nakon 5-6 pod vođstvom Miroslava Nikolića.

"Porazi od FMP i Crvene zvezde su bili čisti kao suza, a za porazima od Mornara i Olimpije ostaje žal, jer su to bile dobijene utakmice. Ti porazi idu treneru na dušu", rekao je Čanak.

On je konstatovao da bi Partizan sa te dvije pobjede bio učesnik plej-ofa, za šta misli da postoji pokriće u kvalitetu tima.

"Šta je, tu je, Partizan nije ostvario cilj, što je i moja odgovornost, iako nisam bio tu od početka i pred utakmicu protiv Mornara nisam imao vremena za neke radikalne promjene... Ostvarili smo određeni napredak, ali mnogo nas koštaju ti prazni minuti u igri. Intervali loše igre, iako su kraći, budu tako jaki da ponište sve ono dobro što smo prethodno uradili".

Čanak je konstatovao da je ABA liga sada završena priča i da crno-bijeli moraju da se okrenu preostalim takmičenjima.

"Imamo ambiciju da u Nišu napadnemo Kup, a poslije nas čeka i domaće prvenstvo. Partizan nema trofej od 2014. i svaki bi bio zlatan".

Crno-bijeli će na putu do "Žućkove ljevice" morati da odigraju tri utakmice u tri dana. U petak je na programu četvrtfinale protiv Zlatibora, u subotu u polufinalu protivnik će biti Mega ili Dinamik, dok bi u drugom polufinalu trebalo da se sastanu Crvena zvezda i FMP.

Tagovi:

Ostale vijesti