Još jedan trend iz '90. se vraća

Dobra vest? Svaka žena koja nije ošišana sasvim kratko u kući verovatno ima (bar) jedan komad.

0
A- A A+

Ništa nije "kul" dok Rijana ili Aleksandar Vang ne kažu drugačije. U ovom slučaju konkretno - reč je o modnom dodatku koji je bio nezamenljiv '90. godina, a i danas ga većina žena koristi kad je u kući: štipaljka za kosu. 

Doduše, kao i sa svim sitnicama koje dizajneri izvuku iz naftalina i vrate ih u život, i ovde je na pisti zablistala hromirana štipaljka sa ugraviranim "Alexander Wang", ali ništa manje nismo ni očekivali.

Ako niste sigurni šta da mislite o ovom trendu, niste jedini. Ima žena koje se "kunu" u štipaljke za kosu, uglavnom one sa dugom, jakom, talasastom kosom, ali čak i one retko izlaze iz kuće sa ovom šnalom na glavi, a u krugovima "visoke mode" ovaj modni dodatak nije viđen, slobodno smemo da kažemo, decenijama.

"Meni se dopada kad nešto što je godinama bilo tu negde i imalo pomalo smešnu konotaciju oduvek, ponovo oživi. Pogledajte samo 'tarzanke', do pre tri ili četiri godine bilo je nezamislivo da sretnete nekoga tako ošišanog, a sada je ta frizura 'superkul'", kaže za Harper's Bazaar kreativni direktor i vodeći stilista Redkena Gvido Palo.

Ako se sećate šta su štipaljke za kosu, ili, još gore, imate pokoji komad iz tog doba, Palo će učiniti da se osećate tako staro...

"Mnogo devojaka danas pojma nema šta su te štipaljke, devojke koje danas imaju 17, 18 godina, i zato se vrlo lako može desiti da one ponovo uđu u modu. Jer ima devojaka kojima može delovati super da to imaju u kosi", kaže on.

Tagovi:

Ostale vijesti