„Marškali“ se u žaru parlamentarne borbe

Nakon svađe uslijedila je zajednička pres-konferencija dvojice narodnih poslanika iz dva suprotstavljena tabora.

„Marškali“ se u žaru parlamentarne borbe Foto: MONDO/Brankica Spasenić

Šef Kluba SNSD-a Radovan Višković i PDP-a Miroslav Brčkalo koji su se danas posvađali i „marškali“ tokom skupštinske rasprave u Narodnoj skupštini RS, zbog čega je zasjedanje prekinuto na desetak minuta, pojasnili su djelimično šta se dešavalo kada su se mikrofoni ugasili.

Tvrde da su ružne riječi „pale u žaru parlamentarne borbe“.

"U žaru parlamentarne borbe nekada jedni drugima nešto kažemo ali od toga ne treba praviti scene", istakao je Višković. 

Današnja rasprava je od prestanka važenja Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa prešla u priču oko neravnomjernog razvoja RS i zapostavljanja istočnog dijela, a Brčkalo je u jednom momentu Viškoviću spomenuo analizu predsjednika kompanije "Boksit" iz Milića Rajka Dukića.

Poslanički mikrofoni su se zatim pogasili, a kako saznajemo od poslanika koji su svjedočili ovom „verbalnom sukobu“ Višković je Brčkalu nekoliko puta navodno rekao „ne s***“, na šta je Brčkalo njemu uzvratio sa „mrš“, a vidjelo se i da ga je čak fizički obuzdavao njegov stranački kolega Branislav Borenović.

Brčkalo je kasnije, na zajedničkom pressu sa Viškovićem izjavio da se trudi da u svim diskusijama „bira riječi“ i da nikoga ne želi da diskvalifikuje.

"Tokom moje replike, kolega Višković mi je više puta nešto dobacio i onda sam ja na kraju reagovao. Moram se malo našaliti i reći da smo mi razmazili ove iz vladajuće koalicije u RS i sa napuštanjem sjednica im dozvolili da za dva sata usvoje 30 tačaka, pa im je sada malo nezgodno da slušaju naše kritike i argumente", istakao je Brčkalo.

Tagovi:

Ostale vijesti