• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šabanadžović za MONDO: Zvezda izbacuje CSKA!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Evropski šampion sa Crvenom zvezdom Refik Šabanadžović uvjeren je da crveno-bijeli mogu eliminisati CSKA iz Moskve u dvomeču šesnaestine finala Lige Evrope. "Samo da ne prime gol, a siguran sam da će postići jedan, ako ne i dva pogotka".

 Refik Šabanadžović, intervju za MONDO pred Zvezda - CSKA Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nekadašnji defanzivac, takozvani "flaster" i zadnji vezni Željezničara, Zvezde, AEK-a i Olimpijakosa, koji se može pohvaliti da je u "džepu" 1990. godine nosio slavnog Argentinca Dijega Maradonu u četvrtfinalu Mundijala u Italiji, nema nikakvu dilemu kad je riječ o šansama Zvezde u dvomeču sa moskvoskim klubom.

Crvena zvezda - CSKA Moskva!

"Zvezda može dalje", počeo je priču za naš portal Šabanadžović, član najslavije generacije u istoriji Crvene zvezde.

"Pratio sam i pripreme Zvezde u Antaliji, oporavljen je i Ričmond Boaći, tu je i Aleksandar Pešić, a vidim i da nije bilo mnogo odlazaka, pa vjerujem da crveno-bijeli imaju realne šanse protiv CSKA, posebno pred punom 'Marakanom'. Uostalom, dokazali su protiv Kelna i Arsenala da se mogu ravnopravno nositi sa njemačkim i engleskim timom, pa što ne bi mogli sa ruskim. Vjerujem u pozitivan rezultat, ali bilo bi u revanšu puno lakše da Zvezda ne primi gol".

Prema njegovim riječima, u beogradskoj ekipi je napravljena dobra sinergija između stranaca i domaćih fudbalera i Rusima neće biti nimalo lako da igraju na "krcatom" stadionu "Rajko Mitić".

"U Zvezdi danas imate kvalitetne igrače iz inostranstva, kao i dobre domaće fudbalere poput Nemanje Radonjića, Slavoljuba Srnića i ostalih. Bez obzira što CSKA često igra pred punim stadionima, nikom nije jednostavno da istrči pred punu 'Marakanu', gdje će sigurno biti paklena atmosfera". 

Šabanadžović je pohvalno govorio i Vladanu Milojeviću, ali imao je i jedan mali savjet za trenera Zvezde...

"Milojević je pokazao dosad da dobro radi svoj posao, ali po mom mišljenju, Zvezda ne bi trebala da srlja već da igra čvrsto u odbrani i agresivno u sredini terena. Ne bi trebalo da juriša na gol CSKA jer u slučaju primljenog pogotka, biće mnogo teže proći dalje. Posljednja linija mora biti na nivou, a mislim da Zvezda ima kvalitetne pojedince koji mogu da naprave nešto u napadu. Posebno Boaći, Radonjić i Pešić. Snažni su i u prekidima i mogu im napraviti i tako probleme. Samo da ne prime gol, a siguran sam da će postići jedan, ako ne i dva pogotka".

Izvor: MN PRESS

Šabanadžović je takođe mišljenja da se većina klubova u bivšoj Jugoslaviji teže nosi sa ekipama iz nekadašnjeg istočnog bloka, u odnosu na timove iz zapadne Evrope, prvenstveno zbog "neatraktivnosti"...

"Dok sam igrao u Željezničaru, eliminisali smo rumunsku Univerzitateu i jedan ruski tim, ali nikako nam ti klubovi nisu 'ležali'. Igraju čvrst i neatraktivan fudbal, a mi smo uvijek više voljeli da igramo otvoreno. Međutim, ova Zvezdina generacija je pokazala da ima kvalitet i siguran sam da mogu proći CSKA. Kao što rekoh, Milojević je dobar trener, siguran sam da ih je prostudirao i da će Zvezda sutra slaviti pobjedu. Barem se ja iskreno nadam".


Nekadašnji reprezentativac velike Jugoslavije, koji je bio standardni član zvanično pete selekcije svijeta na Mundijalu u Italiji, osvrnuo se i na šanse Srbije i Hrvatske na predstojećem prvenstvu u Rusiji.


"Srbi i Hrvati nisu mogli da nađu atraktivnije protivnike u prvom krugu od Brazila i Argentine. Obje selekcije će sigurno proći prvi krug, Hrvatska ima kontinuitet na velikim takmičenjima i dobar tim, dok će Srbija biti jako motivisana jer je poslije osam godina ponovo na Svjetskom prvenstvu. Kad prođu grupu, što je svakako veliki uspjeh, sve će zavisiti od žrijeba".


PROSINEČKI JE OZBILJAN TRENER


Na žalost, narednog ljeta na Mundijalu u Rusiji neće biti Bosne i Hercegovine, koju je od nedavno preuzeo Robert Prosinečki, Šabanadžovićev saigrač iz "zlatnog doba" Crvene zvezde.

"Robi je pokazao da je ozbiljan stručnjak i kao selektor Azerbejdžana i na klupama Zvezde i turskog Kajzerispora. Ova turneja po SAD je pokazala da i u Premijer ligi BiH ima dobrih igrača na koje će Prosinečki sigurno računati u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Uvjeren sam da će tamo igrati BiH", zaključio je Šabanadžović.

Šabanadžović za MONDO: Zvezda je bila čast

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

MALO SUTRA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC