U Srbiji sloganima podstiču rađanje

Autor:

"Dosta reči, nek zakmeči", "Rađaj ne odgađaj!"... su među pobjedničkim sloganima za kampanju za podsticanja rađanja, koje je odabralo Ministarstvo kulture Srbije

Ministarstvo kulture i informisanja je, po ovlašćenju Savjeta za populacionu politiku Vlade Srbije, uputilo je u decembru 2017. godine javni poziv za izradu slogana, koji će biti korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticanja rađanja u Republici Srbiji.

Pravo učešća imali su svi državljani Republike Srbije, kao i pravna lica registrovana na teritoriji Republike Srbije, a za prva tri rangirana slogana predviđene su novčane nagrade.

Slogane je ocjenjivala stručna komisija, "u skladu sa kriterijumima koji podrazumijevaju da se lako pamti, da je jednostavan za izgovor, da oslikava važnost teme, da iskazuje glavnu korist kampanje i da neko drugi ne koristi sličan".

Na javni poziv za izbor slogana ukupno je stiglo 1.002 prijedloga iz 104 grada i opštine u Srbiji, a rezultati Javnog poziva su sada objavljeni.

Prvo mjesto dijele slogani:

"Ljubav i beba - prvo što nam treba!"

"Rađaj, ne odgađaj!"

Drugo mjesto dijele slogani:

"Mama - neću sama, tata - hoću brata"

"Dosta reči, nek zakmeči"

Treće mjesto dijele slogani:

"Čuda se ne dešavaju. Čuda se rađaju"

"Nek se deca rađaju i lepe stvari događaju"

............

(Koji vam se slogan najviše sviđa... ili možda imate neki svoj? Pišite nam u komentarima)

Tagovi:

Ostale vijesti