Nokia uspešnija od mnogih Android proizvođača

Autor:

Lepo je videti da se HMD Global dobro snalazi sa Nokia pametnim telefonima.

0
A- A A+

Prvi zvanični podaci o prodaji Nokia telefona su vrlo ohrabrujući i za HMD Global, koji poseduje Nokia brend, i za korisnike - koji će imati veći izbor dobrih telefona pred sobom.

Nokia je, prema podacima koje je objavila GSMArena, pozivajući se na Counterpoint, prodala oko 4.5 miliona telefona u poslednja tri meseca 2017. godine, što je stavlja na 11. poziciju po prodaji telefona u svetu. Nokia je zauzela više od jednog procenta tržišta i tokom oktobar-decembar perioda pobedila konkurente, koji su na Android tržištu mnogo duže i mnogo poznatiji.

Među onima koji sad Nokiji gledaju u leđa su Google Pixel, Alcatel, OnePlus, Lenovo, Meizu, Coolpad, HTC, Sony, Google, ASUS i Geonee.

Nokia se vratila u Top pet na ruskom i tržištima širom Azije, a ušla je i u Top 3 najprodavanija brenda na tržištu Velike Britanije, koje je jedno od najvećih na svetu.

Na tržištu običnih telefona Nokia je još bolja. Prodala je oko 21 milion uređaja, zauzevši šestu poziciju na tržištu i udeo od preko pet odsto.

Nove modele upoznaćemo na MWC 2017 sajmu u Barseloni, kad bi trebalo da bude premijera unapređenog Nokia 6 modela, Nokia 7 globalnog modela i Nokia 9 modela, novog iliti „pravog flagship“ uređaja iz Nokia postrojenja.

Svi ste pozvani, kao i uvek, da nas pratite pomno sa svim vestima iz Barselone!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Nokia Mobile.

Ostale vijesti