"Zvezda u usponu": I Lesor je nominovan

Autor:

Nema sumnje da je Luka Dončić glavni kandidat za ovu nagradu, i ne samo za ovu, ali lepo priznanje za centra Crvene zvezde mts.

0
A- A A+
Matijas Lesor Crvena zvezda Foto: MN Press

Luka Dončić je prethodne sezone jednoglasno nagrađen titulom "Zvezde u usponu", koju dodeljuje Evroliga, a i ove godine je najveći favorit za ovo laskavo priznanje!

Slovenački košarkaš, lider Real Madrida ove sezone, mogao bi tako da se izjednači sa Bogdanom Bogdanovićem i Nikolom Mirotićem koji su jedini do sada dva puta bili proglašavani "Zvezdom u usponu", a treba napomenuti da Dončić nije napunio još ni 19 godina.

I neće ovo biti jedina Evroligina nagrada za koju konkuriše ove sezone, pošto je svakako i jedan od košarkaša koji su u užem izboru i za MVP-a.

Ipak, još uvek nije poznata lista kandidata za najvažnije individualno priznanje, a Dončiću su Matijas Lesor iz Crvene zvezde i Džona Bolden iz Makabija konkurenti za titulu "Zvezde u usponu".

Matijas Lesor ove sezone prosečno beleži 9 poena (55% iz igre) uz 5,9 skokova po meču, dok je Džona Bolden, koga je Crvena zvezda prodala Makabiju pred početak sezone, na 6,8 poena po meču, 1,8 asistencija i 5,9 skokova.

Dončić ima najveći indeks korisnosti u Evroligi (23,9 po meču) i prosek od 19 poena...

Odluka će biti saopštena na fajnal foru u Beogradu.

Ostale vijesti