Hrvatski košarkaš: Jugosloveni bi bili najbolji!

Autor:

Reprezentativac Hrvatske i košarkaš Indijana Pejsersa Bojan Bogdanović izjavio je da bi bivša Jugoslavija bila najbolja u mnogim sportovima da se nije raspala.

0
A- A A+
Bojan Bogdanović Hrvatska Eurobasket Foto: MN Press

  Bojan Bogdanović je u razgovoru za američke medije izjavio da države iz bivše Jugoslavije imaju mnogo sportskih talenata.

"Svi dijelovi bivše države jako su bogati sportskim talentom. Fudbal, košarka, tenis… Uvijek smo u vrhu. Da smo ostali zajedno, bili bismo najbolji u mnogih sportovima. Novak Đoković je bio broj jedan u tenisu, a i u Hrvatskoj imamo nekoliko igrača… Slovenija je prvak Evrope u košarci, a u finalu je pobijedila Srbiju. To vam sve dokazuje", izjavio je Bogdanović, koji je ove sezone u dresu Pejsersa ostvario prosjek od 13.7 poena uz 3.2 skoka i 1.4 asistencije.

Hrvatski košarkaš se međutim nije složio da se Slovenac iz Reala Luka Dončić može porediti sa Draženom Petrovićem.

"Luka je nevjerovatan košarkaš. Ima samo 18 godina, ali igra kao zreo igrač. Nadam se da će sljedeće godine doći ovdje, biti prvi pik na draftu i svima pokazati kako igra. Često porede njega i Dražena Petrovića, ali Dražen je bio jedan od najboljih košarkaša ikad i njih dvojica su različiti igrači", dodao je Bogdanović, a prenose hrvatski mediji.

Ostale vijesti