Ukrao novu seriju?

Autor:

Jedan od najpopularnijih komičara na planeti na meti ozbiljnih optužbi!

Komičar Džeri Sajnfeld na meti je tužbe od strane Kristijana Čarlsa, koji tvrdi da je ukrao njegovu ideju za svoju novu seriju.

Sajnfeld je nedavno na Netflixu predstavio format "Komičari u automobilima idu na kafu" (Comedians in cars getting coffee), iz čijeg naslova vam je jasno o čemu se radi – Sajnfeld i po jedan poznati komičar idu retkim automobilima basnoslovne vrednosti na kafu, i ćaskaju o svemu i svačemu.

Izvor: YouTube/Netflix

Problem je u tome što je upravo ovakav format Sajnfeldu još 2002. predložio Kristijan Čarls, ali ga je tada slavni komičar odbio.

Čarls u tužbi navodi da ga je Sajnfeld pozvao 2011. i pitao ga za detalje projekta, i da su čak zajedno snimili pilot epizodu, a onda ga je komičar "izbacio" iz sopstvenog projekta. Šou je počeo 2012. ali se jubilarna deseta sezona emituje na Netflixu, gde je postala pravi komercijalni hit.

Sada, kada Sajnfeld zarađuje 750.000 dolara po epizodi ovog serijala, Čarls je presavio tabak i tužio ga. Sajnfeldov advokatski tim tvrdi da je cela priča izmišljotina, i da se Džeri i Kristijan nikada nisu ni sreli, a kamoli sarađivali.

Ostale vijesti