Ibišević akter incidenta u Herti

Autor:

Doskorašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je vinovnik incidenta na treningu berlinske Herte.

Kapiten Herte Vedad Ibišević izgubio je živce na posljednjem treningu berlinskog kluba na kojem se verbalno sukobio sa rezervnim golmanom Tomasom Kraftom, a saigrači i trener Pal Dardai spriječili su fizički obračun.

Poslije tri meča bez pobjede, Herta je u prethodnom kolu Bundeslige iznenadila Bajer u Leverkuzenu (0:2) i osvojila sva tri boda golovima Valentina Lazara i Salomona Kalua.

Ibišević je utakmicu na "Baj Areni", gledao sa klupe za rezervne igrače što mu je vjerovatno teško palo s obzirom da je nosilac kapitenske trake u klubu iz Berlina.

Na posljednjem treningu, ušao je u verbalni sukob sa golmanom Tomasom Kraftom.

"Šta sad hoćeš?", pitao je Ibišević a Kraft mu odgovorio da ne igra dobro kako bi trebalo!

Očigledno, to je dodatno naljutilo doskorašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine koji je uzvratio: "Začepi! Prestani da izigravaš žrtvu"!

Potom je Ibišević, kako prenosi berlinski portal "immerhertha.de" iz sve snage "faulirao" Krafta, što je dodatno "naelektrisalo" cijelu sitaciju...

Međutim, da verbalni sukob ne bi eskalirao u nešto mnogo gore postarali su se Dardai i saigrači, pa je ubrzo došlo do pomirenja i međusobnog tapšanja po leđima, a sve sa ciljem što bolje partije u petak na otvaranju 23. kola protiv Majnca na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Ibišević je ove sezone odigrao 17 utakmica za Hertu i upisao četiri gola i isto toliko asistencija.

Ostale vijesti