Oskarovac režira seriju o Balkanu

Autor:

Reditelj koji je nagrađen Zlatnim globusom i Oskarom za najbolji strani film 2001. godine, režiraće seriju "Uspjeh" - prvu seriju u ovom regionu koju će producirati HBO.

0
A- A A+

Danis Tanović proslavio se debitantskim filmom "Ničija zemlja", za koji je dobio Oskara i Zlatni globus za strani film 2001. godine.

Serija "Uspjeh" je višeslojna drama fokusirana na snažne likove, za koju scenario potpisuje Marjan Alčevski, jedan od pobjednika konkursa HBO Adrija "First Draft".

"Već dugo dobijam materijale i ponude za snimanje serija za koje mislim da su ovom trenutku zanimljivije i inovativnije od igranih filmova, ali nijedna me dosad nije zaintrigirala. Međutim, scenario Alčevskog je sjajno napisan i zaista se radujem što je HBO prepoznao kvalitet i ponudio mi saradnju", kaže Tanović za "Kurir".

O seriji

Troje potpunih neznanaca povezaće nesrećan splet okolnosti, kad pokušaju da pomognu žrtvi nasilja i kako posljedice njihovih djela počinju da im se uvlače u svaki aspekt života, ti obični ljudi različitog porijekla odlučuju da ponovo uspostave kontrolu nad svojim životima. To je gorka oda gradu Zagrebu.

Tagovi:

Ostale vijesti