Grahovac: U Rijeci bliži "oku" Prosinečkog

Banjalučki fudbaler Srđan Grahovac karijeru će nastaviti u hrvatskom prvoligašu Rijeci, kako bi bio vidljiviji evropskim klubovima i novom selektoru Bosne i Hercegovine Robertu Prosinečkom.

Grahovac: U Rijeci bliži "oku" Prosinečkog Foto: MONDO/Nebojša Šatara

Iako je bio standardan i treći strijelac sa osam postignutih golova u Astani, s kojom je prethodne sezone osvojio titulu šampiona Kazahstana, nekadašnji vezista Borca i bečkog Rapida narednih godinu dana provešće u timu sa "Rujevice" kao pozajmljeni igrač kazahstanskog kluba.

Grahovac je priznao našem portalu da do prije nekoliko dana nije znao da postoji opcija prelaska u Rijeku, ali je i dodao da je bio oduševljen kad su klubovi počeli pregovore.

"Nadao sam se da će doći do dogovora i moram da priznam da je Astana bila jako korektna, tako da su pronašli zajednički interes. Onda je bilo do mene i ja sam pristao, dobio sam dobre uslove, potpisao sam na godinu dana, iako sam i dalje igrač Astane, s kojom imam ugovor na još dvije sezone. Vidjećemo na kraju Hrvatske nogometne lige (HNL) šta će se dešavati. Moj cilj je da, prvenstveno budem zdrav i igram što je god više moguće", rekao je Grahovac.

Riječani su trenutno trećeplasirani na tabeli i blizu su novog plasmana u Ligu Evrope, a predvodi ih slovenački trener Matjaž Kek.

"Sa trenerom sam pričao odmah po dolasku u Rijeku. Nadam se da ću da izborim mjesto u startnih 11, spreman sam, sa Astanom sam prošao pripreme i nadam se da ću svojim radom, trudom i ponašanjem zaslužiti mjesto prvotimca. Naravno, trener je taj koji sastavlja tim".

Banjalučanin je potvrdno odgovorio da je njegovom dolasku u Rijeku "kumovalo" i to što će biti bliže rodnom gradu.

"Biću bliži 'oku' svima, od kuće, do selektora (Roberta) Prosinečkog. Uostalom, nastupi ovdje će mi biti mnogo veći izlog i za evropske klubove. Sve sam završio, preglede, testiranja, već sam trenirao u Rijeci i moje je da igram što bolje. Nadam se naravno da će to biti dovoljno da selektor obrati pažnju na mene".

Njegovi prvi utisci o riječkom klubu su najpozitivniji...

"Tokom dosadašnje karijere sam igrao sa dvojicom Riječana, sa Ivanom Močinićem u Rapidu i u Astani sa Marinom Tomasovim, koji su mi rekli sve najljepše o Rijeci. Ipak, moram da priznam da sam bio prijatno iznenađen. Sve je na vrhunskom nivou, ljudi su prijatni i srdačni, trening kamp i uslovi su stvarno na najvišem nivou", naglasio je povremeni reprezentativac BiH.

Ostale vijesti