• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan bez Zdjelara protiv Viktorije!

Autor mondo.rs

Na konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg duela u šesnaestini finala Lige Evrope, trener Partizana Miroslav Đukić objavio lošu vest. Milan Mitrović: "Ovo mi je najvažniji meč u karijeri!".

 Partizan-Viktorija-Plzenj Izvor: Mondo/Goran Sivački
Izvor: Mondo/Goran Sivački

Igrač koga je Partizan dugo želeo i konačno ga doveo ove zime, neće moći da igra prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope protiv češke Vitkorije Plzenj (četvrtak, 21.05h).

Saša Zdjelar je povređen i nije se oporavio do danas. Zdjelar je trebalo da igra poslednji pripremni meč Partizana na Kipru protiv Šahtjora iz Soligorska, ali je pred početak duela stručni štab crno-belih njega zamenio Markom Jevtovićem ne želeći da rizikuje da se povreda "pojača". 



Međutim...

"Zdjelar neće biti spreman, dok očekujemo da će Ognjen Ožegović biti u konkurenciji, počeo je da trenira. Nismo imali mnogo sreće u vezi sa povredama u pripremnom periodu. Mnogo igrača nije moglo da radi u kontinuitetu, ali šta je tu je... Svi igrači su proverenog kvaliteta i očekujem da oni koji istrče da će dati maksimum. Očekujem vrhunsku utakmicu i pobednički, organizovan Partizan", rekao je Miroslav Đukić na konferenciji za novinare.

Uprkos neigranju Zdjelara, trener Partizana je zračio optimizmom, a to je potvrdio sledećim rečima:

"Svesni smo svesni važnosti utakmice. Znamo koliko će biti teško protiv ozbiljnog protivnika, ali i mi smo ozbiljni. Idemo bez straha po pobedu, verujući u sebe".

Upitan da li bi, možda, unapred prihvatio rezultat 0:0, Đukić je odgovorio:

"Svaki rezultat bez primljenog gola je dobar. Mi ćemo pokušati da pobedimo i ovde, ali i tamo. Partizan uvek ide na pobedu!".

Da li će prednost u napadu dati Ožegoviću ili novajliji Đorđu Ivanoviću?

"To ćemo videti. Prvo njima moram da kažem pa vama", uzvratio je trener Partizana.

Negirao je da Viktorija nije bila "na skeneru" stručnog štaba, kako je preneto u pojedinim medijima.

"Taman posla! Mi svakog protivnika skautiramo, mnogo smo ih gledali, čak individualno, ali akcenat, bez obzira s kim igramo, pa makar bio i Mančester, stavljamo na nas".

Osim o važnosti ove utakmice, odnosno dvomeča, priča se i o podelama među organizovanim navijačima Partizana, koje su kulminirale brutalnim sukobom na poslednjem "večitom derbiju" sredinom decembra prošle godine.

Uprava je preduzela korake da ne bude "bliskog kontakta"...

"Ono što se desilo na derbiju, svi verujemo da se neće ponoviti. Očekujemo da ćemo biti jedinstveni i tako ići ka cilju. Svaka razjedinjenost nas vodi u propast protiv ekipe na top nivou. Dobro znamo kako igra rivalini svesni smo njihovog kvaliteta. Čak smo i slične rivale birali na pripremama. Ali, i mi smo dobra ekipa, imamo mirnoću i iz toga idemo u ovaj dvomeč", rekao je Đukić. 

U Beogradu je, u skladu sa godišnjim dobom, hladno, provejavao je sneg, a Đukić o tome ima zanimljiv komentar:

"Očekujem hladno vreme, ali ne i sneg. Mi smo spremni za to, a igrači će morati da trče više da bi se zagrejali".

Na konferenciji za novinare društvo Đukiću pravio je štoper Milan Mitrović koji je rekao da mu je ovo "najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri".

"Odigrao sam mnogo utakmica, ali ova je definitivno najvažnija i nadam se sa pozitivnim ishodom. Svesni smo važnosti utakmice za nas igrače, navijače i sve u klubu. Vrlo je bitno da godinu počnemo pobedom u takmičarskim mečevima", rekao je jedan od stubova odbrane crno-belih.

Mitrović i odbrana Partizana imaće posla sa uigranim i nezgodnim napadom Viktorije, pre svega Mihalom Krmenčikom.

"On je prvi strelac Češke, to dovoljno govori. Biće teško, ali to su utakmice koje se igraju na dve, tri šanse i verujem da neće postići gol", kaže Mitrović. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC