• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-beli otišli po novu "levicu"

Autor mondo.rs

Branilac trofeja se u četvrtak od 19.30 časova sastaje sa Borcem.

 Crveno-beli otišli po novu "levicu" Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća četiri puta u poslednjih pet sezona, a u sredu popodne su otputovali u Niš sa željom da ponove uspeh iz 2015. i 2017, kada su u finalu pobedili Megu, odnosno Partizan.

Kao i svake godine, četvrtfinale favoritima služi za "zagrevanje". Učesnici ABA lige sastaju se sa timovima Košarkaške lige Srbije i u toj rundi se iznenađenja retko događaju.

Zvezda će u četvrtak od 19.30 odmeriti snage sa čačanskim Borcem, a u slučaju pobede je očekuje dan pauze, pa polufinale u subotu od 17.00 protiv FMP ili Metalca.

Ostaje da se u duelu sa šampionom vidi koliko je Borcu koristilo takmičenje u Drugoj ABA ligi, gde sa Krkom deli prvo mesto na tabeli.

"Meni je najvažnije da su igrači u dobroj formi i veoma motivisani. Imamo mnogo igrača koji žele da osvoje svoj prvi trofej, tako da idemo u Niš sa najvećim mogućim motivom. Mislim da imamo svežinu koja će nam biti potrebna da odigramo tri utakmice u četiri dana", poručio je trener Dušan Alimpijević.

Kao što je najavljeno, u autobusu za Niš je i iskusni Pero Antić, koji je zbog povrede stopala pauzirao skoro mesec dana. Alimpijević je još u ponedeljak posle meča protiv Zadra rekao da će Antić na završnom turniru Kupa pomoći "koliko bude potrebno".

Kapiten Branko Lazić jedini je iz postojećeg sastava bio tu kada je Zvezda 2012. u Nišu izgubila finale od Partizana, kao i 2013. u Kragujevcu, kada je osvojen prvi trofej od 2006.

"Naš cilj je odbrana trofeja. U svaku utakmicu ulazićemo ozbiljno i maksimalno motivisano, jer znamo da je Kup specifično takmičenje", poručio je novopečeni rekorder po broju nastupa u crveno-belom dresu.

Paralelno sa seniorima, u Nišu će se igrati i "Mini kup Beobasket" za pionire. Zvezda će se takmičiti u A grupi sa Borcem, FMP i reprezentacijom regiona Istočne Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC