• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kralj je živ!

Autor mondo.rs

PSŽ je oborio Real na kolena, ali ga nije dokusurio. Šampion Evrope se uspravio i pobedio.

Mnogo više od plasmana u četvrtfinale stalo je Realu u jednu utakmicu. Bolan zaostatak za Barselonom u prvenstvu, loša forma kroz dva meseca zime, neprijatni rezultati, kritike...

Zinedin Zidan i igrači neprestano su isticali da ih samo pobeda protiv Pari Sen Žermena spasava iz teške situacije i da vraća navijačima osmehe i veru.

I ostvarili su je!

REAL - PSŽ 3:1 (1:1)

Gosti iz Pariza poveli su golom Rabijoa u 33. minutu, ali su Kristijano Ronaldo u 45. (iz penala) i 83, odnosno Marselo u 86. minutu preokrenuli rezultat i doneli "kraljevićima" veliku prednost pred revanš u Parizu, zakazan za 6. mart.

"Kralj" je pokazao da je živ i da je spreman za još jedan juriš na titulu, iako se i ove večeri na momente činilo da mu neće biti spasa. I to ne samo posle vodećeg gola Francuza, udarcem sa 15-ak metara, već najviše sredinom drugog dela, kada se činilo da je pitanje trenutka kada će Nejmar i drugovi srušiti domaćina.

Za mnoge neočekivano, golovi su tada počeli da "pljušte" na drugoj strani, odmah posle ulaska Marka Asensija u igru umesto Iska u 79. minutu.

Ispostavilo se da je ta izmena i odlučila pobednika, kao i raniji izlazak špica PSŽ-a Edinsona Kavanija umesto beka Menijea.

Napadima po levoj strani, Madriđani su nalazili pukotine u odbrani PSŽ-a, koje je Ronaldo kaznio butinom, a Marselo udarcem iz prve, na perfektnu asistenciju rezerviste.

Na licima Parižana videlo se u tim trenucima da postaju svesni koliku su šansu propustili. Bili su blizu, ali nisu uspeli i to bi moglo da ih košta plasmana u četvrtfinale takmičenja zbog koje troše stotine miliona evra...

I ne samo toga?

REAL: Navas - Naćo, Varan, Ramos, Marselo - Kros, Modrić, Kazemiro (od 80' Lukas Vaskez) - Isko (od 79' Asensio), Benzema (od 69' Bejl), Ronaldo

PSŽ: Areola - Dani Alveš, Markinjos, Kimpembe, Berčiče - Lo Selso (od 84' Draksler), Verati, Rabio - Mbape, Nejmar, Kavani (od 66' Menije).

ZA TO VREME, U PORTUGALU...


Dok su Real i PSŽ igrali pravi derbi, na "Dragau" u Portu viđena je demonstracija snage.

PORTO - LIVERPUL 0:5 (0:2)

Ekipa Jirgena Klopa i za manje od 90 minuta uradila je šta je bilo potrebno da se već večeras plasira u četvrtfinale Lige šampiona. Sadio Mane je postigao het-trik (25', 53', 85), a Mohamed Salah (29') i Roberto Firmino (69') bili su tu da sa njim dovrše posao i pokažu snagu Redsa.

Bila je to prva utakmica Liverpula u nokazut fazi posle devet godina i konačan rezultat pokazao je koliko je bio spreman za veliki povratak. Porto je do ove večeri izgubio u samo dve utakmice ove sezone, ali prosto nije imao ideju kako da odgovori na seriju ofanziva nezaustavljivog napada Jirgena Klopa.

Revanš će takođe biti odigran 6. marta, na Enfildu, i u ovom trenutku se čini da će to biti samo priprema domaćina za veliki derbi protiv Mančester junajteda, zakazan za četiri dana kasnije.

IZ MINUTA U MINUT:

93' Gotovo je u Madridu, a Liverpul je pobedio u Portugalu 5:0. Četvrti gol postigao je Firmino, a peti Mane, kompletiravši tako svoj het-trik.

86' REAL VODI 3:1, SADA MARSELO!

Nalet Madriđana ne staje i ponovo je kobna bila desna strana odrane PSŽ-a. Asensio je sa tog dela terena centrirao, našao Marsela, a on je udarcem iz prve postavio novi rezultat.

83' REAL VODI 2:1, PONOVO KRISTIJANO!

PSŽ je napadao, napadao, ali ne toliko konkretno da otvoreno krene na gol. Kazna je stigla posle akcije Modrića, Asensija i Kristijana Ronalda, koji je butinom poslao loptu u mrežu! Golman PSŽ-a Areola odbio je loptu samo do Portualca.

74' PSŽ je "sakrio loptu" Realu i apsolutno kontroliše igru u ovim trenucima. Berćiće je šutirao snažno sa leve strane, Mbape je zamalo zakasnio da je ubaci u mrežu.

62' Liverpul u Portugalu vodi 0:3! Salah nalazi Firmina, njegov šut je odbranjen, ali je lopta pala pravo do Manea, koji je vraća u mrežu. Treći put večeras.

55' Rabio šutira, Ramos blokira možda i rukom, a igrači PSŽ traže penal. Sudija se sada ne oglašava.

49' Odličan, brzi napad Pari Sen Žermena, tačna asistencija Nejmara za Mbapea sa leve na desnu stranu i dobra odbrana Navasa.

- poluvreme. Odličan meč u Madridu.

44' Penal, Ronaldo, 1:1! Toni Kros je oboren rukom, sa leđa i Italijan je odmah pokazao na belu tačku. Ronaldo je stavio loptu na tačku i rutinski pogodio, poslavši loptu u donji desni ugao gola.

43' Odličan šut Benzeme i još bolja odbrana Areole!

39' Umalo 0:2 u Madridu! Kavani je u gužvi dobio loptu i dobru situaciju, ali je njegov šut izblokiran. Prethodno je i Ronaldo pokušao na drugoj strani, sa oko 15 metara.

33' Gol i u Madridu! Pari Sen Žermen vodi 1:0!

Strelac je Rabio, na radost grupe navijača iz Pariza. Mbape je protrčao po desnoj strani, Naćo je izbacio loptu pred Nejmarom, a igrači Reala su zakasnili da zaustave mladog Francuza!

31' U Portugalu je već 2:0 za Liverpul! Golove za engleski tim dali su Sadio Mane u 25. i Mohamed Salah u 30. minutu. Da li je taj dvomeč već završen?

28' Šansa utakmice! Ronaldo je istrčao na "jedan na jedan" sa golmanom PSŽ-a Areolom i pogodio ga u glavu! Marselo je perfektno proigrao Portugalca, a on je loptom nokautirao čuvara mreže. Prethodno je Nejmar bio sebičan, pa se okliznuo u takođe dobroj poziciji.

25' Dobra šansa za Kristijana! Šutirao je sa oko 18 metara, iz "slobodnjaka", ali je prebacio gol.



9' Povreda Marsela! Pao je pred Danijel Alvešom i vrisnuo od bola. Povredio je desnu ruku, u sudaru sa zemljakom, desnim bekom PSŽ-a.

7' Bivši igrač Viljareala, Berćiće, iz dobre pozicije šutira pored gola Reala. Na suprotnoj strani je u prvom planu bio Toni Kros, jer je pokušao sa ivice kaznenog prostora. Nemac je prethodno tražio i penal, upravo posle starta Berćićea.

Startne postave:

REAL: Navas - Naćo, Varan, Ramos, Marselo - Kros, Modrić, Kazemiro - Isko, Benzema, Ronaldo
PSŽ: Areola - Dani Alveš, Markinjos, Kimpembe, Berčiče - Lo Selso, Verati, Rabio - Mbape, Nejmar, Kavani.



Sudija: Đanluka Roki.

- Dakle, Zidan je definitivno rešio da uvrsti Iska u startnu postavu umesto Bejla, dok je trener Parižana Unai Emeri nije izveo na teren ni Tijaga Silvu, ni Anhela Di Mariju, ni Lasanu Dijaru, ni Lavina Kurzavu.

Pogledajte kako su fudbaleri Reala dočekani pred stadionom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC