I Srpska slavi Dan državnosti Srbije

Autor:

Predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović uputili čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije. U Banjaluci upriličen i vatromet.

1
A- A A+

"Povodom Dana državnosti Srbije, čast mi je i zadovoljstvo da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke. Republika Srpska i Srbija imaju snažne i neraskidive bratske veze, zajedničku prošlost i tekovine koje baštinimo kao simbol naše bliske povezanosti i jedinstva", poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je, zbog svega toga, snažna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u Republici Srpskoj, ali i za cijeli region.

"U Republici Srpskoj i njenim građanima uvijek ćete imati iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja na putu daljeg unapređenja i razvoja sveukupnih odnosa Srpske sa maticom Srbijom", navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske,prenio je RTRS.

Čestitku povodom Dana državnosti Srbije, srpskoj premijerki Ani Brnabić, nosiocima najviših državnih funkcija i građanima, uputila je i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je u čestitki navela da sjećanje na dan donošenja prvog srpskog Ustava i početka borbe za državnost predstavljaju nadahnuće i zalog za današnje generacije u očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda s obje strane Drine.

"Јaka, prosperitetna i demokratska Srbija sa kojom nas tradicionalno vežu čvrste bratske, kulturne i istorijske veze, važna je i za nas u Republici Srpskoj, jer će dati dodatni podsticaj dosadašnjoj uspješnoj saradnji Srpske i Srbije u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama, a na dobrobit svih naših građana", navedeno je u čestitki.

Premijerka Srpske naglasila je da svim građanima Srbije želi uspjeh u izgradnji savremenog, evropskog društva koje će biti pokretač razvoja cijelog regiona.

Predsjednik Republike Srpske upriličio je večeras na Trgu Krajine vatromet povodom Sretenja - Dana državnosti Republike Srbije.

Srbija sutra nizom manifestacija obilježava Dan državnosti. Centralna manifestacija, kojoj će prisustvovati i predsjednik i premijerka Srpske, biće održana u Orašcu.

Ostale vijesti