Aleks Song: Od Barse i Arsenala do probe u Betisu!

Autor:

Kameruncu karijera ide "silaznom" putanjom...

Nekadašnji igrač Barselone i Arsenala Aleks Song je bez kluba od kada je prije dvije sedmice raskinuo ugovor sa Rubinom iz Kazanja, zbog finansijskih problema u kojima se našao ruski klub.

Song je u protekle dvije sedmice trenirao u Londonu sa Arsenalom, klubom u kojem je "napravio ime", a za to vrijeme je značajan broj navijača ekipe sa "Emirejtsa" izrazio želju da se Kameruncu ponudi ugovor.

Ipak, Arsen Venger se nije odlučio na taj korak pa će Song iz Engleske po drugi put otići u Španiju, tačnije u Betis na probu!

U Sevilji će se, ako zadovolji ukuse Kikea Setijena, pridružiti nekadašnjim saigračima iz Barse, Marku Bartri i Kristijanu Telju.

Ovaj potez bivšeg reprezentativca Kameruna će razočarati Bakarija Sanju, njegovog bivšeg saigrača iz Arsenala, koji je nakon dolaska u Benevento "ubjeđivao" Songa i Samira Nasrija da pođu njegovim stopama.

Aleks Song je karijeru počeo u Bastiji gdje je zapao za oko Arsenu Vengeru i na koncu 2005. stigao u Arsenal. Imao je kratku epizodu na pozajmici u Čarltonu, a 2012. je prešao u Barselonu, koja ga je poslala na pozajmicu u Vest Hem, da bi 2016. godine stigao u Rubin.

Ostale vijesti