• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi odlični u Pjongčangu

Autor mondo.rs

Lepe vesti stižu iz Pjongčanga sa Zimskih olimpijskih igara.

Bravo Nevena, bravo Marko!

Lepe vesti stižu iz Pjongčanga, gde je dvoje srpskih skijaša zabeležilo solidan plasman na Zimskim olimpijskim igrama.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 26. mesto u slalomu, dok je Marko Stevović bio 46. u superveleslalomu.

Marko Vukićević, nažalost, nije završio trku.



Iako su svo troje ostali daleko od borbi za medalje, ovo su zaista odlični rezultati za naše skijanje koje je i dalje u povoju. Sportisti iz doba SFRJ uspeli su da osvoje samo četiri medalje na ZOI (dve u skijanju, dve u skokovima) što najbolje svedoči o tome koliko je za takmičare iz zemalja koje nisu toliko okrenute alpskim i nordijskim disciplinama teško da se uopšte takmiče u istom rangu sa Austrijancima, Švajcarcima, Norvežanima, Šveđanima, Nemcima, Francuzima, Italijanima, itd.

Ignjatović je trku završila na 26. mestu rezultatom 1:43,48 minuta i kroz cilj je prošla sa 4,85 sekundi zaostatka za pobednicom Šveđankom Fridom Hansdoter. Drugoplasirana posle prve serije, Hansdoter je osvojila zlato rezultatom 1:38,63 minuta.

Švajcarkinja Vendi Holdener, koja je bila vodeća posle prve serije, osvojila je srebro sa 0,05 sekundi zaostatka, a bronzu je osvojila Austrijanka Katarina Galhuber sa 0,32 sekunde zaostatka za pobednicom.

Branilac titule Amerikanka Mikaela Šifrin zauzela je četvrto mesto sa 0,40 sekundi zaostatka.



Srpski skijaš Marko Stevović zauzeo je danas 46. mesto u superveleslalomu, Marko Vukićević nije završio trku, dok je zlatnu medalju u toj disciplini na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu osvojio Austrijanac Matijas Majer.

Stevović je zauzeo 46. mesto rezultatom 1:31,70 minuta i bio je za 7,26 sekundi sporiji od Majera. Vukićević nije završio trku.

Majer je pobedio rezultatom 1:24,44 minuta i prekinuo niz pobeda norveških skijaša u toj disciplini na Igrama, koji je počeo 2002. godine u Solt Lejk Sitiju.

Srebrnu medalju osvojio je Švajcarac Beat Fojc sa zaostatkom od 0,13 sekundi. To je njegova druga medalja u Pjongčangu, pošto je juče osvojio srebro u spustu.

Branilac titule Norvežanin Kjetil Jansrud osvojio je bronzu sa zaostatkom od 0,18 sekundi za pobednikom. To je njegova peta olimpijska medalja u karijeri, a druga u Pjongčangu, nakon što je juče osvojio bronzu u spustu.

Norvežanin Aksel Lund Svindal zauzeo je peto mesto, posle jučerašnjeg trijumfa u spustu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC