• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda sigurna i odmorna pred Moskvu

Autor mondo.rs

Crveno-beli u kombinovanom sastavu bez problema savladali Javor. Pešić nastavio da niže golove, Ben asistirao, Boaći i dalje enigma.

 Zvezda sigurna i odmorna pred Moskvu Izvor: MN PRESS

Povratak na superligašku scenu posle zimske pauze, fudbaleri Crvene zvezde obeležili su sigurnom igrom i očekivanom pobedom.

Tri boda upisana su na stadionu Rajko Mitić, protiv Javora - 3:0 (2:0).

Pogledajte najzanimljivije detalje sa stadiona Rajko Mitić.
Izvor: YouTube/MONDO portal


Goste je načeo Luka Adžić već u 6. minutu, a prednost je duplirao Aleksandar Pešić u 29. Najbolji strelac lige svoj 18. pogodak ove sezone postigao je iz penala koji je dosuđen upravo posle prekršaja nad njim. Iz slične akcije, opet na proigravanje Bena, postigao je svoj drugi gol ove subote, a treći timski, u 72. minutu.

Kao što je bio običaj u prvom delu sezone, Vladan Milojević je i ovaj put promešao tim kada su u pitanju utakmice na evropskoj i domaćoj sceni.

Za razliku od duela sa CSKA prošlog utorka, u startnoj postavi našlo se pet novih imena. Umesto Vujadina Savića i Damijena Le Taleka štopere su igrali Srđan Babić i Abraham Frimpong, dok su Milan Borjan, Milan Rodić i Filip Stojković zauzeli svoje pozicije među stativama i uz aut-linije. Uroš Račić je na zadnjem veznom zamenio Mičela Donalda, a društvo mu je pravio Nenad Krstičić, koji je povučen unazad da zameni Branka Jovičića. Na poziciji "desetke" našao se Luka Ilić, levo Luka Adžić umesto Nemanje Radonjića, a desno ponovo El Fardu Ben.

U napadu je, kao i protiv CSKA, igrao Aleksandar Pešić, dok Ričmond Boaći još jednom nije bio u protokolu čime je ostala sumnja da li će golgeter iz Gane biti spreman za revanš u Moskvi iduće srede, iako su iz kluba već govorili da je povreda prošlost.

Bez obzira na dosta mladih igrača u startnoj postavi, crveno-beli su odigrali bez trzavica i dozvolili rivalu da zapreti tek u par navrata udarcima iz daljine.

Adžić se odlično snašao u 6. minutu posle lepog prodora Pešića, kada je udarcem u dalji ugao matirao iskusnog Đogatovića. Penalu u korist domaćina prethodio je sjajan pas Bena u prostor za Pešića, a na veoma sličan način crveno-beli su došli i do 3:0.

Pored dva odlična dodavanja, Ben je mogao i do svog zvaničnog prvenca u crveno-belom dresu, ali je početkom drugog poluvremena bio previše opušten u nekoliko situacija, pa su Đogatović i Kornelijus uspeli da ga zaustave.

Senku na pobedu Crvene zvezde bacila je povreda mladog Luke Adžića, koji je posle šuta dvadesetak minuta pre kraja ostao da sedi na zemlji, a teren je napustio u ambulantnom vozilu, uz bolnu grimasu na licu.

Kao što smo pomenuli, crveno-beli narednu utakmicu igraju u sredu u Moskvi protiv CSKA (revanš šesnaestine finala Lige Evrope posle beogradskih 0:0), a potom ih očekuje gostovanje u Subotici. Javor, trenutno pretposlednji tim na tabeli Superlige, u narednom kolu igra kod kuće protiv Mladosti.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Frimpong, Rodić - Račić, Krstičić (60. Milijaš) - Ben, L. Ilić (64. Srnić), Adžić (70. Milić) - Pešić.

Klupa: Supić, Gobeljić, Savić, Milijaš, Srnić, Radonjić i Milić.

JAVOR: Đogatović - Ristovski, Kornelijus, Crnomarković, Sević (81. Ilić) - Marčić (46. Maričić), Panić, Petković (62. Cvetković) - Amanović, Đerić i Mrkaić.

Klupa: Šćekić, Marković, Maričić, Ilić, Cvetković, Marković i Kolaković.

SUDIJA: Ilija Brdar.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Poslednja izmena u timu Javora. Miljan Ilić će od 81. minuta igrati umesto Nenada Sevića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 73. minuta još jednim pogotkom Aleksandra Pešića. Slična akcija kao i kada je dosuđen penal, ponovo ga je proigrao Ben.

- Luka Adžić je primoran da u 70. minutu napusti teren u ambulantnom vozilu, pošto se povredio posle šuta. Bolna grimasa na njegovom licu nagoveštava da povreda, nažalost, nije bezazlena. Umesto njega ušao je Nemanja Milić.

- Druga izmena i u Zvezdi. Od 64. minuta Slavoljub Srnić umesto Luke Ilića.

- Ivan Cvetković umesto Nikole Petkovića od 62. minuta u timu Javora.

- Nenad Milijaš će igrati umesto Nenada Krstičića od 60. minuta.

- Čini se da Bena baš neće gol ove subote! Još jednom je doskorašnji igrač Olimpijakosa zapretio Đogatoviću, snažnim udarcem iz prve u 59. minutu, ali je bio prilično neprecizan. Prethodno je, pored pomenutih šansi, još dva puta bio izblokiran.

- Još jedna prilika za Bena ostaje neiskorišćena. Pešić ga je lepo proigrao u 54. minutu, ali je Kornelijus stigao da blokira šut novog igrača crveno-belih.

- Veliku šansu imao je El Fardu Ben da u 52. minutu postigne svoj prvenac u Superligi, a treći gol za Zvezdu ove subote, ali je bio previše nonšalantan u sitauciji "jedan na jedan" sa iskusnim Vladanom Đogatovićem, što je golman Javora iskoristio da ga omete.

- Drug poluvreme počelo izmenom u timu Javora. Miroslav Maričić je ušao umesto Milana Marčića.

Poluvreme. Crvena zvezda zasluženo vodi. Ukoliko se nešto drastično ne promeni u igri oba tima po povratku sa odmora, čini se da je ovde pitanje pobednika rešeno.

- Bez većih uzbuđenja posle drugog gola Crvene zvezde. Moraće gosti mnogo, mnogo toga da promene ako žele barem da ublaže poraz...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 29. minuta 18. pogotkom Aleksandra Pešića ove sezone u Superligi. Najbolji strelac prvenstva precizan je bio sa bele tačke.

- PENAL za Crvenu zvezdu u 28. minutu i žuti karton za Đorđa Crnomarkovića zbog prekršaja nad Aleksandrom Pešićem, kojeg je prethodno lepo proigrao Ben.

zvezda
Izvor: YouTube/AM Video 7S


- Lepa akcija crveno-belih u 24. minutu. Ilić je propustio loptu za Stojkovića, on centrirao sa desne strane, a pred golom gostiju Pešić pokušao udarcem iz okreta da matira Đogatovića, ali je šutirao malo pored gola.

- Prošla je tačno polovina prvog dela igre. Zvezda kontroliše dešavanja na terenu i preti da udvostruči prednost.

- Sjajna odbrana Vladana Đogatovića u 18. minutu, kada je pravovremenim istrčavanjem "ušao u šut" Milanu Rodiću posle odličnog dodavanja Nenada Krstičića. Bila je to velika prilika za crveno-bele da dupliraju prednost.

- Umalo da ja Javor stigne do izjednačenja u 14. minutu. Sević je šutirao iz slobodnog udarca sa 17 metara, ali je Borjan odlično intervenisao.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 6. minuta pogotkom Luke Adžića preciznim udarcem iskosa po levoj strani u dalji ugao. Prethodno je Aleksandar Pešić lepo prošao.

adžić
Izvor: YouTube/EX YU FUDBAL


- Utakmica je počela minutom ćutanja u čast nedavno preminulom Nebojši Glogovcu.

zvezda javor
Izvor: YouTube/DSBEOGRAD Delije Sever Beograd

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC