• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri utakmice za 24 sata - NEHUMANO! Poraz Srbije!

"Delfini" za samo 24 sata odigrali tri meča na turniru LEN Evrokupa u Splitu, a posljednji protiv najjačeg rivala - Hrvatske.

 LEN Evrokup - Hrvatska savladala Srbiju Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske 9:7 (2:3, 3:1, 3:1, 1:2), u četvrtom kolu LEN Evrokupa.

Hrvatska je zasluženo u pravoj sportskoj atmosferi u Splitu savladala Srbiju. Ako se u nedjelju ne dogode čuda i Hrvatska, odnosno Grčka pobijede Maltu i Holandiju, "delfini" će zbog više postignutih golova u duelima sa Grčkom i Hrvatskom biti prva.

Srbija je za 24 sata igrala sa Grčkom, Holandijom i Hrvatskom, tako da je domaćin imao daleko više prostora za odmor.

Atmosfera u Splitu bila je odlična. S tribina se nije čuo nijedan zvižduk tokom predstavljanja igrača i intoniranja himne "Bože pravde".

Utakmica je za "delfine" počela dobro. Odličnom odbranom i preko raspoloženih Mandića i Jakšića u napadu, Srbija je povela 4:2.

Nažalost, tu je i stala.

Hrvatska je do poluvremena preokrenula zahvaljujući Fatoviću i na veliki odmor otišla sa golom prednosti 5:4. "Barakude" su dominirale u trećem periodu i vrlo brzo je razlika zbog nešto lošije igre u odbrani bila tri gola.

Seriju loših napada prekinuo je Strahinja Rašović smanjivši na 7:5 ali je Joković u finišu tog dijela igre povisio na 8:5.

Delfini poranili i ubrali "lale", a sad - Hrvati


Kada je početkom poslednje četvrtine prednost domaćina otišla na "plus četiri", činilo se da je ubjedljiv poraz blizu. Ipak, Rašović je smanjio na 9:6, a kapiten Filipović je 39 sekundi prije kraja postigao gol za konačan rezultat.

Srbija je ranije obezbijedila učešće na završnom turniru, samo je pitanje sa kog mjesta dok se u nedjelju ne završe preostale utakmice. Fajnal-ejt Evropa kupa održava se u aprilu u Budimpešti.

"U ovom trenutku smo imali mali fond igrača. Imali smo i dobre stvari, ali i greške i uvijek moramo da znamo čije boje branimo", rekao je golman Branislav Mitrović.

Strahinja Rašović je istakao pad u drugom dijelu druge četvrtine: "Ne znam šta se dogodilo. Oni su to majstorski iskoristili. Znamo da možemo bolje prije svega sa igrom."

Miloš Ćuk je bio kratak:

"Tri utakmice za 24 sata. Nehumano. Dok je bilo snage bilo je i igre."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC