• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Rus pao na doping testu, kao Šarapova

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Kako prenose ruski mediji, Konstantin Vibornov, portparol "sportista-olimpijaca iz Rusije" potvrdio je da je delegacija dobila zvaničnu potvrdu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o pozitivnom dopinškom testu.

Šok u Južnoj Koreji!

Brojni ruski mediji prenijeli su da je olimpijski tim te zemlje u Pjongčangu dobio obavještenje Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da je jedan njegov sportista pao na doping testu, pošto je koristio zabranjenu supstancu meldonijum.

"Danas smo dobili obavještenje MOK o mogućem kršenju anti doping pravila. Ne možemo da navedemo o kome je riječ pošto se čeka analiza B uzorka, koja će biti gotova u narednih 24 časa", rekao je portparol Konstantin Vibornov.

MOK je suspendovao Olimpijski komitet Rusije 5. decembra zbog sistemskog dopinga sportista na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine, ali je poslije strogih provjera i uslova u Pjongčang ipak pozvano 168 ruskih sportista.

Pojedini mediji prenijeli su da se radi o Aleksandru Krušelnickiju koji je ove nedjelje osvojio bronzanu medalju u mješovitoj konkurenciji u karlingu.

Meldonijum se koristi kod bolesti srca i navodno povećava fizičku izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema.

Zbog korišćenja meldonijuma na 15 mjeseci je bila suspendovana ruska teniserka Marija Šarapova, koja je tvrdila da je godinama uzimala lijek zbog problema sa srcem. Meldonijum je stavljen na listu zabranjenih 1. januara 2016. godine.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da je uzeo u obzir izjavu portparola ruskog tima.

"Testiranje na doping i kažnjavanje na Igrama u Pjongčangu je nezavisno od MOK. MOK ne može da priča o individualnim slučajevima dok je procedura u toku. Međutim, uzimamo u obzir izjavu portparola ruskog tima", navodi se u saopštenju MOK. MOK je naveo da će ako se potvrdi pozitivan doping slučaj, razmatrati dalje korake.

Sud za sportsku arbitražu saopštio je da nije dobio nikakvo obavještenje.

Do sada je na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu bio jedan doping slučaj, pošto je otkriveno da je Kai Saito iz Japana, koji se takmiči u brzom klizanju, bio pozitivan na zabranjeni diuretik i izbačen je sa takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC