• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Prošli put sedam, sada jedan…

Autor mondo.ba

Gol Marka Rojsa bio je dovoljan Borusiji Dortmund za pobjedu nad Borusijom Menhengladbah.

Nakon 6:1 u prvom prvenstvenom duelu dvije Borusije, ove nedjelje u duelu 23. kola Bundeslige potpuno drugačiji komšijski derbi, ali sa istim pobjednikom:

BORUSIJA MENHENGLADBAH – BORUSIJA DORTMUND 0:1 (0:1)

Istrošila se Borusija Dortmund u četvrtak jureći pobjedu protiv Atalante (3:2) u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, pa je u nedjelju odigrala tek koliko joj treba da stigne do trijumfa, a ujedno i do drugog mjesta na tabeli.

Nije da nisu imali motiva igrači Dortmunda, pa ni Menhengladbaha, kojima još manje odgovara poraz, ali bilo je teško uopšte igrati fudbal na travnjaku Borusija Parka, koji nije ličio na stadion Bundeslige, već prije na ovdašnje terene.

U takvim uslovima bolje su se snašli gosti, koji su u 27. minutu stigli do vođstva, ispostaviće se i pobjede preko Rojsa.

Veliki posao obavio je Širle ubacivši se u šesnaesterac, a zatim je prebacio loptu za Rojsa koji je fantastičnim udarcem pod prečku matirao Zomera.  Isti igrač mogao je u 61. minutu i do drugog gola, ali je Zomer bio dobro postavljen.

U međuvremenu napadala je Borusija Menhengladbah i napadala, ali su golman Burki i njegova odbrana odolijevali.

Azar je bio prvi koji je mogao da donese izjednačenje, ali njegov šut u sudijskoj nadoknadi prvog dijela završio je pored gola, da bi u drugom poluvremenu Menhengladbah potpuno preuzeo kontrolu. 

Redali su se ataci pred golom “milionera” Burki je odbijao, hvatao loptu, Papastatopulos je čistio sa gol-linije, Elvedi promašio šut glavom sa tri metra, ali rezultat se nije mijenjao.

Navijači Dortmunda nadali su se da bi njihov novi ljubimac Miši Bačuaji mogao da nastavi strašni golgeterski niz i postigne šesti gol u svom četvrtom nastupu ali to se nije desilo. Belgijanac je bio prilično rezervisan, ali Šteger ga ja ostavio na terenu, čak i kada je odlučio da “zatvori meč” uvođenjem Topraka.

Šteger je preporodio Dortmund i na klupi "milionera" upisao pet pobjeda i tri remija, pa je Borusija sa 40 osvojenih bodova ponovo u samom vrhu tabele. Zlobnici ili bolje rečeno rivali će dodati: "tačno iza Bajerna". 

Jedan gol bio je dovoljan i Štutgartu za minimalnu pobjedu na gostovanju Augzburgu. Čovjek odluke, naravno, bio je Mario Gomez.

Iskusni napadač zabio je lijep pogodak za drugu vezanu pobjedu “švaba” kojom su podgrijali nade da mogu obezbijediti opstanak.

BUNDESLIGA - 23. KOLO:

Augzburg - Štutgart 0:1 (0:1)
/Gomez 27/

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 0:1 (0:1)
/Rojs 32/

U ponedjeljak:

Ajntraht - RB Lajpcig (20.30)

Odigrano u petak:

Herta - Majnc 0:2 (0:1)
/Kvaizon 40, 65/

Odigrano u subotu

Keln - Hanover 1:1 (1:1)
/Osako 29 - Filkrug 37/

Frajburg - Verder 1:0 (1:0)
/Petersen 24 pen/

HSV - Bajer Leverkuzen 1:2 (0:1)
/Han 70 - Bejli 40, Haverec 50/

Volfsburg - Bajern Minhen 1:2 (1:0)
/Didavi 8 - Vagner 64, Levandovski 90 pen/

Šalke - Hofenhajm 2:1 (2:0)
/Kerer 11, Embolo 28 - Kramarić 78/

TABELA: Bajern Minhen 59, Borusija Dortmund 40, Bajer Leverkuzen 38, RB Lajpcig (-1) 38, Šalke 37, Ajntraht (-1) 36, Hanover 32, Augzburg 31, Hofenhajm 31, Borusija Menhengladbah 31, Herta 30, Frajburg 28, Štutgart 27, Volfsburg 24,Verder 23, Majnc 23, HSV 17, Keln 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC