• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Milan ima odbranu i "borbu" za Evropu

Autor mondo.ba

Ekipa Đenara Gatuza je nastavila da "pravi" rezultate....

Rosoneri su na "San Siru" prekinuli niz Sampe od pet utakmica bez poraza, a svoj, u svim takmičenjima, produžili na deset.

U tom nizu Milanezi najviše primaju jedan gol po meču, a sa takvom odbranom jedan gol je bio dovoljan za tri boda i diobu šestog mjesta sa ekipom iz Đenove

MILAN - SAMPDORIJA 1:0 (1:0).
/Bonaventura 14/

Rosoneri su silovito krenuli u meč i već u 7. minutu imali priliku da sa bijele tačke dođu do vođstva, ali je mlak udarac Rikarda Rodrigeza sa lakoćom zaustavio Emilijano Viviano. Golmanu Sampe ovo je treći odbranjeni penal u nizu.

Milan se nije zaustavio i predvođen inspirisanim Susom, koji je driblinzima privlačio "udvajanje", konstantno je dolazio u dobre pozicije za završni pas ili centaršut.

A baš iz jedne takve situacije Milan je došao do pogotka. Suso je odložio loptu na stranu do Davidea Kalabrije koji je sjajnim centaršutom u šesnaestercu pronašao Đakoma Bonaventuru, a popularni "Đak" je odmjerenim volejom matirao Vivijana.

Ono što takođe krasi ekipu Đenara Gatuza u posljednjih deset utakmica, pored odlične organizacije u zonskoj odbrani, je igra tri "desetke" Hakana Čalhanoglu, Đakoma Bonaventure i Susa koji u formaciji 4-2-3-1 zauzimaju tri pozicije iza napadača i odlično kombinuju i balansiraju tok igre kroz sredinu ili prema krilima.

U dosta sadržajnom prvom dijelu Milan je postigao još jedan pogodak, ali je on na intervenciju VAR opravdano poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Leo Bonući.

Hakan Čalhanoglu je u 52. pogodio prečku, a u 76. minutu je njegov evro-gol spriječio Vivijano, najzaslužniji za to što pobjeda Milana nije bila osigurana do posljednjeg zvižduka. Vivijano je u 89. minutu zaustavio i udarac Kalabrije, a onda je "San Siro" zanijemio.

Ekipa Marka Đampaola nije mnogo ponudila u napadu, dobrim dijelom i što je Gatuzo "isjekao" Lukasa Toreiru, samim tim i kompletnu igru Sampdorije. Međutim, lako je moglo da se dogodi da meč bude završen neriješenim rezultatom nakon što su gosti prvu pravu, i posljednju šansu, propustili u 90. minutu. Đanluka Kaprari našao se u odličnoj poziciji, odlučio da šutira iz prve sa ivice peterca i plasirao loptu "tik" pored gola "hladnog" Đanluiđija Donarume.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC