Apple: Nikad ovde nećete kročiti! (VIDEO)

Autor:

Kampus vredan pet milijardi dolara nije za svakoga. Naprotiv! Obični ljudi nikad neće dobiti pristup novom Apple sedištu.

1
A- A A+

Izvor: Duncan Sinfield.

Kompanija Apple je otvorila i uselila u novi Apple kampus (Apple Park), vredan oko pet milijardi dolara. U okviru kampusa je muzej, teatar i Apple prodavnica (uz kafić i restoran), koji je dostupan svima koji žele da ga posete (samoinicijativno ili uz pozivnicu), dok će svi ostali delovi kampusa ostati zaključan za obične ljude.

Iako je ovo iznenadilo neke medije, Tim Kuk, direktor Apple kompanije objasnio je zašto je to, zapravo tako striktno. „Problem s posetama jeste to što se u Apple Parku odvija previše poverljivih stvari, koje bi obični posetioci mogli da izlože različitim rizicima. Ova zabrana je način da sve te stvari i dalje ostanu poverljive i ne isplivaju tamo gde ne bi trebalo da se pojave“, objasnio je direktor Apple kompanije.

Izvor: Duncan Sinfield

Džoni Ajv, glavni Apple dizajner smatra da su kritike pojedinih medija na račun Apple kompanije zbog ove odluke bizarne: „Nismo gradili Apple Park zbog drugih, nego zbog nas. Mislim da količina kritika koje dobijamo zbog ove odluke… Smatram da je to izuzetno bizarno, jer to nije napravljeno zbog vas. Ja znam kako mi radimo, vi ne znate“.

Dakle, ukoliko nemate bedž sa Apple oznakom zaposlenog - ništa od posete.

Apple se već opekao u Apple kampu, kad je jedan zaposleni dao svojoj ćerki još uvek neobjavljen iPhone X, a ona ga snimila i okačila na YouTube u „dugačkom „hands on“ snimku“, koje je za nekoliko sati pogledalo više miliona korisnika.

Ako sve ovo imamo na umu, jasno je zašto je Apple odlučio tako kako jeste.

Ostale vijesti