• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promeni trenera i osvoji Kup!

Autor mondo.rs

Partizan, Barselona, Efes... prešli su sličan put do prvog trofeja u sezoni 2017/18.

Mladi košarkaški skaut iz Turske, Halil Džan Pelister, u nedelju uveče je na Twitteru izneo zanimljivo zapažanje.

Čak pet timova koji su minulog vikenda trijumfovali na završnim turnirima nacionalnog Kupa, učinili su to sa trenerima postavljenim usred sezone.

U pitanju su Partizan, Barselona, Efes, AEK i Torino.

Nenad Čanak (41) imenovan je za trenera crno-belih 14. decembra. Nasledio je Miroslava Nikolića i nije uspeo da uvede ekipu u plej-of ABA lige, ali je zato na Fajnal ejtu Kupa Radivoja Koraća u Nišu srušio Crvenu zvezdu (81:75) i doneo Partizanu prvi trofej od juna 2014.

Trofejni Svetislav Pešić (68) preobrazio je Barselonu bukvalno za nedelju dana.

Na klupu Katalonaca stigao je umesto Sita Alonsa 9. februara i posle samo jedne utakmice španskog prvenstva poveo ekipu u okršaje za Kup kralja.

U Las Palmasu redom su padali Baskonija, domaćin Gran Kanarija i u finalu Real - 92:90. "Kraljevići" su iz praktično izgubljene pozicije došli do šuta za pobedu u poslednjim sekundama, ali je na kraju sreća pogledala Barsu i popularnog Karija.

Dragan Šakota (65) podigao je Kup Grčke sa ekipom AEK još u subotu, kada je u finalu na Kritu savladan Olimpijakos - 88:83.

Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore u atinskom klubu je radio kao direktor mlađih kategorija, da bi 8. decembra preuzeo prvi tim nakon rastanka sa Sotirisom Manolopulosom.

Sa njim na čelu, AEK je savladao Olimpijakos i u prvenstvu, tako da se ni poslednji trijumf ne može posmatrati kao plod slučajnosti.

U Srbiji nepopularni Ergin Ataman (52) takođe zaslužuje čestitke zbog načina na koji je podigao na noge dobro uzdrmanu ekipu Efesa.

Ataman je 18. decembra doveden u taj bogati klub umesto Hrvata Velimira Perasovića, da bi dva meseca kasnije osvojio Kup pobedama nad evropskim prvakom Fenerbahčeom, Darušafakom i Tofašom.

Polufinale i finale Efes je rešio u svoju korist sa skoro 20 poena razlike.

Konačno, trofej u Kupu Italije pripao je ekipi Torina, koja je na turnir u Firenci stigla kao šestoplasirana u domaćoj ligi.

Torino je prvo savladao aktuelnog šampiona Italije, ekipu Venecije, zatim Kremonu posle produžetka i u finalu Brešu, rezultatom 69:67.

Trener Paolo Galbijati (34) stupio je na dužnost malo pre Pešića u Barseloni - 5. februara.

Počeo je sezonu u Torinu kao pomoćnik Luke Bankija, zatim je ekipu preuzeo veteran Karlo Rekalkati, a kada je on podneo ostavku - uprava kluba ukazala je poverenje momku koji je stekao ime vodeći mlađe kategorije Armanija.

Pokazalo se to kao pun pogodak...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC