• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalski pedofil osuđen na 30 godina zatvora!

Autor mondo.rs

Nekadašnji fudbalski trener Beri Benel (64) osuđen je danas na čak 30 godina zatvora zbog višestrukog seksualnog zlostavljanja dečaka koje je trenirao 80-ih godina prošlog veka.

 Fudbalski pedofil osuđen na 30 godina zatvora! Izvor: MONDO/Petar Stojanović
ilustracija
Izvor: MONDO/Petar Stojanović

  Pravda je spora, ali dostižna.

Za seksualne zločine i nedelja od pre 30 godina, danas je sud u Liverpulu osudio na višedecenijsku kaznu zatvora, nekadašnjeg fudbalskog trenera, lovca na talente u Mančester sitiju, Berija Benela, koji danas ima 64 godine.

On je proglašen je krivim po optužnici da je seksualno iskorišćavao i zlostavljao dečake uzrasta od 8 do 15 godina, koje je trenirao 80-ih godina prošlog veka!

Osuđen je za 50-ak slučajeva seksualnog zlostavljanja dečaka od 1979. do 1990. godine, javljaju britanski mediji.

Na prethodnom ročištu, porota je uvažila stanovište tužilačke strane, koja ga je opisala kao "serijskog pedofila" koji je mamio dečake u svoju kuću od koje je, maltene, napravio Diznilend - dolazili su kod njega na video igre, stoni tenis, a imao je i egzotične kućne ljubimce, poput pume i majmuna.

U prilog svojoj tvrdnji, tužilac je upravo citirao Benelove reči da je njegova kuća bila "nalik dečjem raju".

"Iako je gospodin Benel bio školovan i relativno uspešan trener i skaut, smatramo da je imao i svoju mračnu stranu. On je bio predator i odlučni pedofil, a posebno je bio naklonjen dečacima koji još nisu ušli u pubertet", glasile su reči tužioca.

Dečaci nisu odmah prijavljivali svog fudbalskog učitelja, a i kad bi im nešto rekli, Benel bi ih uveravao u suprotno i nastavljao bi da ih maltretira.

Čak je svojevremeno oženio sestru nekadašnjeg fudbalera Endija Vudvorda, koji je još pre nekoliko godina pričao o pedofilu Benelu. "Birao je krhke dečake", rekao je Vudvord, koji je bio seksualno zlostavljan od 11. do svoje 15. godine.

"Iako je to bilo davno, život mi je bio uništen do 43. godine. Postavlja se pitanje koliko ih je još takvih poput mene? Ovdje pričam o stotinama dečaka koje je Beri Benel birao i koji sada, kao odrasli ljudi, možda i dalje žive s traumama iz tog perioda. Govorim o ovome glasno i jasno kako bih tim ljudima dao snagu, jer znam šta sam preživeo. U fudbalskom svetu je teško govoriti o tome i svestan sam toga", izjavio je Vudvord engleskim medijima.

Benel je od 2016. godine u zatvoru. 

Tokom suđenja svedočila je nekolicina zlostavljanih, koji su pričali o tome kako ih je Benel maltretirao, opisujući da je imao "moć nad njima".

Na sudu se čulo i da je dok je bio skaut Mančester sitija bio tretiran kao "bog", a jedan od onih koji su zlostavljani rekao je da je glavni skaut kluba i bivši igrač Ken Barns znao za Benelovu mračnu stranu i sva ta zlostavljanja, ali ga nije prijavio.

Bilo je i svedoka koji su rekli da ih je Benel zlostavljao u 100 različitih situacija, da je pojedine dečake, a pojedine je silovao više puta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC