• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav je kreditni rejting BiH?

Autor SRNA

Međunarodna agencija za ocjenu kreditnog rejtinga "Modis investitors servis" potvrdila je kreditni rejting BiH "B3 sa stabilnim izgledima", saopšteno je iz Centralne banke BiH.

 Kakav je kreditni rejting BiH? Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

U prilog potvrđenom kreditnom rejtingu analitičari agencije "Modis" ističu stabilan ekonomski rast BiH, iako strukturni izazovi, u koje se ubraja visoka nezaposlenost, negativno utiču na ekonomsku snagu BiH.

Analitičari navode da je BiH umjereno zadužena i sa relativno niskim kamatnim izdacima, što doprinosi njenoj fiskalnoj snazi, te dodaju da trenutna politička nestabilnost ne doprinosi efikasnosti u donošenju i sprovođenju odluka, a da to posebno utiče na sprovođenje dogovorenog programa reformi.

Ocjena "stabilnih izgleda" zasnovana je na očekivanju da će BiH nastaviti ispunjavati uslove, prvenstveno Međunarodnog monetarnog fonda za povoljno spoljno finansiranje koje će omogućiti potrebnu finansijsku i tehničku pomoć za postepeno sprovođenje Reformske agende.

"Modis" očekuje da će vlasti nastaviti napredak u vezi sa EU integracijama, naročito u svjetlu nedavno objavljene strategije Evropske komisije za zapadni Balkan, navodi se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE