Svetislav Pešić: Naredni cilj Barse - titula

Autor:

Poruke srpskog stručnjaka posle osvajanja Kupa kralja sa Barselonom.

Svetislav Pešić: Naredni cilj Barse - titula Foto: MN Press

Svetislav "Kari" Pešić vratio se na mesto uspeha i - uspeo!

Trofejni srpski stručnjak osvojio je Kup Španije sa Barselonom i od nedelje dobija čestitke i pohvale sa svih strana. Njegov tim prvi put je podigao pehar najprestižnijeg nacionalnog kupa od 2013. i to pobedom protiv Reala.

Posle utakmice, nekadašnji selektor naše zemlje govorio je o sjajnom početku u klubu i .

"Finale je bilo veoma uzbudljivo, što smo i predviđali. Igrali smo 30 ili više minuta izvrsne košarke protiv rivala koji ima iskustvo i koji zna kako se pobeđuje. Onda smo malo zastali, postali malo umorni, jer smo već igrali protiv teških protivnika, prvo Baskonije, a posle i protiv Gran Kanarije. Kada igrate protiv takvih timova, a onda protiv Reala, veoma je teško. Pobedili smo u sve tri utakmice i podigli trofej, pa hoću da iskoristim priliku da zahvalim klubu što mi je verovao kao čoveku i kao treneru. To me motiviše da pružim sve od sebe. Srećan sam sa svojim igračima i sada ćemo se boriti da osvojimo titulu prvaka Španije", rekao je Pešić posle utakmice.

Upitan za domete ekipe koju vodi, rekao je da misli da ima još prostora za napredak.

"Ne mislim da ovaj tim ne može da se popravi. Ekipa ima veliki potencijal i to je pokazala na Kupu. Možemo da igramo modernu košarku, dobru odbranu, da preuzimamo odgovornost... U poslednjih osam minuta utakmice protiv Reala verovatno se pojavio strah, a osvajanje trofeja nije jednostavno. Napravili smo rezultat koji zaslužuje poštovanje, ne samo zbog trofeja, već zbog načina na koji smo odigrali veoma naporan turnir".

Upitan za svoj povratak, popularni "Kari" kaže da se njegovo ime često dovodi u vezu sa "Blaugranom", sa kojom je osvojio i Evroligu.

"Kada god Barsi ne ide dobro, svi misle da se vraćam. Bio sam na odmoru u Austriji i Naćo me je pozvao i pitao me da li sam spreman. Uzeo sam kartu za prvi avion i došao. Rekao mi je: 'Ako dođeš u Barselonu bolje možemo da se dogovorimo. I tako sam došao".

Pred njim je zadatak da trgne ekipu, kojom je izuzetno zadovoljan.

"Trener može da popravi tim ako ima igrače spremne da preuzmu odgovornost. A, oni uvek hoće da pobede. Kada sam došao, svi su znali da je postojala šansa za promenu i svi su dali sve od sebe. Još moramo da vidimo kakva će reakcija biti narednih dana, posebno u prvenstvu, gde moramo da se popravimo da bismo završili na dobroj poziciji", zadao je Pešić zadatak.

Posle kratke proslave uspeha na Kupu, Barselona će se vratiti obavezama u Evroligi, u kojoj je pretposlednja (7-15) i u ACB ligi, u kojoj je četvrta (13-7), sa pet pobeda manje od lidera, Reala, i trijumfom manje od drugoplasirane Valensije, aktuelnog prvaka.

Tagovi:

Ostale vijesti