Sale okupio reprezentaciju: "Jović je na štakama"

Autor:

"Orlovi" su ponovo zajedno i spremaju se za utakmice protiv Nemačke i Austrije. Selektor ističe značaj naredne utakmice.

Sale okupio reprezentaciju: "Jović je na štakama" Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije ponovo je u skoro kompletnom raspoloživom broju.

Selektor Aleksandar Đorđević okupio je u ponedeljak izabranike u hotelu "Kraun plaza", gde je počela operacija "Februarski prozor", tokom kojeg će naša "A" selekcija odigrati dve utakmice na strani.

22. februar (Frankfurt): Nemačka - Srbija
25. februar (Beč): Austrija - Srbija.

U razgovoru sa novinarima, Đorđević je rekao da su svi u reprezentaciji dobro raspoloženi, uhodani i da znaju šta ih čeka.

"Jako mi je drago. Uvek mi se najiskreniji osmeh vrati kad vidim ove momke, ljude sa kojima sarađujem, sve vas. Čeka nas jako važna utakmica u petak protiv Nemačke, sigurno najvažnija u ovom delu kvalifikacija, imaju novog trenera, jaka su ekipa, u usponu. Imaju jako dobar odnos prema nacionalnom timu, mislim da će biti izuzetno kvalitetna ekipa, za maksimalno poštovanje u budućnosti. Imaju jako dobre mlade selekcije, mlade igrače, liga raste, takmičenje raste i sve to ide njima na ruku, a na nama je da gledamo u svoj tanjir i da probamo da dođemo do prve pobede, pa posle da razmišljamo o Austriji".Spletom loših okolnosti, "Sale nacionale" nije sa sobom doveo iz Nemačke nijednog igrača Bajerna, sa kojima je u nedelju osvojio tamošnji kup. Kapiten reprezentacije Milan Mačvan pre oko mesec dana je pokidao ligament kolena, Vladimir Lučić još nije potpuno oporavljen posle duge pauze, a Stefan Jović povredio se u utakmici za prvi trofej ove sezone.

O istorijskom uspehu u Kupu...

Pod Saletovim vođstvom, Bajern je osvojio prvi trofej u kupu posle pola veka. "Nisam znao taj podatak da je 50 godina, rekli su mi na dan utakmice. Važna stvar za klub, za sve koji sa mnogo profesionalnosti i žara rade taj posao, kao i za sve nas koji na terenu pokušavamo da dođemo do pobeda i titula. To smo zacrtali prošle godine i u velikim klubovima kao što je Bajern te titule su uvek cilj... Priželjkivao se trofej još od sezone sa trenerom Pešićem i mislim da je sada dobar momenat i atmosfera, cela ta hemija koju smo gradili i izgradili. Pobeda nam je dala potvrdu da je put dobar i pravi"

"Lučić je imao nezgodnu operaciju i još nije napravio ni kompletan trening sa nama. Odigrao je turnir, juče je imao 15 minuta uz izuzetnu karakternu ulogu, ali igra pod injekcijama, oseća šraf u nozi i njegov svaki izlazak na teren je kontrolisan. Poznajući njega, hteo je da pomogne klubu i sa naše strane mu veliko hvala, ali nažalost nije dobro da uđe u ovakav rad sa reprezentacijom, treba mu treninga i biće spreman za prozor na leto", počeo je Đorđević.

"Jović je završio nedeljnu utakmicu šepajući, posle ukradene lopte udario je nogom u reklamu. Otekla mu je noga, posle je bio na štakama, danas je uradio magnetnu rezonancu, poslati su rezultati, a plan je da nam se eventualno pridruži u četvrtak. Ostao je tamo sa fizioterapeutima i videćemo da li će moći da se priključi tamo. Sistem mu je poznat i bilo bi jako dobro za sve nas da uspe to da sredi, ali za mene je to bilo veliko iznenađenje. Za Mačvana znate, operisan je pre mesec dana, ostavio je štake, ne prestaje da trenira, bio je sa nama na kupu, dao je veliki doprinos celom klubu, celom timu, svima nama...", dodao je selektor.

Očekivano je da Srbija ima veliku podršku u Nemačkoj i Austriji...

"Kažu da je rasprodata sala, u kom smo procentu mi protiv njih, videćemo u petak, ali biće naših ljudi i svaki glas će nam mnogo značiti. Da probamo da pobedimo tu utakmicu", poruka je Đorđevića.

Tagovi:

Ostale vijesti