Hoće li Galešić igrati protiv "svog" Borca?

Donedavno kapiten Borca Goran Galešić u nedjelju će se po prvi put pojaviti na banjalučkom Gradskom stadionu kao fudbaler Krupe...

2
A- A A+
Goran Galešić Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

  Saga oko transfera Galešića u tim iz Krupe na Vrbasu trajala je nekoliko sedmica i u dobroj mjeri naelektrisala odnose dvaju komšijskih klubova.

Najprije je sve bilo dogovoreno uz uslov da Galešić ne igra protiv crveno-plavih iz "poštovanja prema svom matičnom klubu", da bi uprava banjalučkog tima potom zatražila da Krupa plati obeštećenje u iznosu od 10.000 evra jer je Galešić bio pod ugovorom.

Ipak, na kraju se sve rasplelo bez posljedica, a Galešić je tada priznao da "više nije mogao da izdrži u Borcu i da mu je drago što je promijenio sredinu".

Međutim, ostalo je nejasno da li će raniji dogovor da Galešić ne igra protiv Borca ostati na snazi?

Slobodan Starčević Foto: MONDO/Samir Cacan

To pitanje postavili smo treneru ekipe iz kanjona Tijesno Slobodanu Starčeviću, koji je pomalo ostao "zakopčan".

"Mislim da je dogovor da ne igra. Ako uopšte bude igrana utakmica", rekao je Starčević aludirajući na loše vremenske uslove i snijeg koji je pokrio Banjaluku. "Biće sve jasnije sutra".

Čelnik Krupe Slobodan Buco Ilić složio se sa konstatacijom da je prethodni dogovor sa Borcem prekršen, pa samim tim i ta "klauzula" o neigranju Galešića.

Ali...

"Mislim da Galešić neće igrati. Još nismo razgovarali na tu temu, ali želimo da popravimo odnose sa Borcem", rekao je Ilić.

Vico Zeljković Foto: MONDO/Nebojša Šatara

Potpredsjednik Banjalučana Vico Zeljković je istakao našem portalu da postoji dogovor o neigranju Galešića.

"Vidjećemo u nedjelju, hoće li biti ispoštovan", naglasio je funkcioner Borca.

Meč između Borca i Krupe igra se u nedjelju u Banjaluci s početkom u 15.30 časova.

Ostale vijesti