• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić: Šteta što Jugoslavija ne igra na Mundijalu

Autor mondo.rs

Fudbaler Partizana i bivši igrač moskovskog CSKA Zoran Tošić za ruske medije "skenirao" Crvenu zvezdu. O Mundijalu: "Reprezentacija Jugoslavije bi bila kandidat za titulu prvaka sveta!".

 Tošić: Šteta što Jugoslavija ne igra na Mundijalu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović



Fudbaler Partizana Zoran Tošić interesantan je (i dalje) ruskim medijima. Pogotovo što će u sredu u Moskvi, njegov bivši klub CSKA i beogradska Crvena zvezda igrati revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope.

Tošić je neko ko dobro poznaje obe ekipe, stoga i jeste pravi sagovornik da kaže svoj sud o tom duelu (prvi meč završen je 0:0).

U razgovoru za ruske medije, Tošić ističe da Zvezda ima "najbolji tim u poslednjih 15 godina" i da stoga CSKA ne može da bude opušten u revanšu.

"Nije me iznenadilo što je meč u Beogradu završen 0:0. Obe ekipe su bile oprezne i svele su rizike na minimum. Ipak, bilo je šansi na obe strane, i jedni i drugi su mogli do gola. Mislim da ovaj rezultat ide više na vodenicu CSKA, kome je gol ili minimalna pobeda dovoljna za prolaz", rekao je Tošić za sovsport.ru.

Tošić kaže da Zvezda ima "najbolji tim u poslednjih 15 godina" i da CSKA ne bi trebalo da shvata olako revanš meč.

"Zvezda je vrlo ozbiljno shvatila učešće u Ligi Evrope i odlučna je da u Moskvi zabeleži dobar rezultat. Zato CSKA ne bi trebalo da bude opušten", rekao je fudbaler Partizana.

Kada je CSKA prošle nedelje bio u Beogradu, Tošić je našao vremena da se vidi sa bivšim saigračima i rukovodiocima kluba. Dobio je na poklon dres CSKA sa brojem 241 na leđima, koji simbolizuje broj mečeva koje je odigrao za "armejce".

O VIKTORIJI PLZENJ...

"Šteta je što nismo sačuvali prednost od 1:0. Sa tom prednošću bilo bi lakše. Ustvari, tako je i trebalo da bude, na kraju smo primili gol iz ofsajd pozicije... Probaćemo da učinimo sve da uspemo. Ovaj tim Partizana ima karakter, verujem da su nam šanse dobre".

Tošić je govorio i o povratku u Partizan, "večitom derbiju", mogućnosti da, možda, jednog dana ponovo zaigra za CSKA, o predstojećem Mundijalu, ali i danima koje je proveo u Mančester junajtedu.

Upitan zašto se u svojoj 30. godini vratio u Srbiju i da li je to, možda, prerano, odgovorio je: "Imao sam mnogo ponuda, ali želeo sam da se vratim u moj klub, da pomognem da dostigne neki viši nivo. Kada sam razgovarao sa sportskim direktorom Partizana (Ivica Iliev), predočio mi je velike planove i meni se to dopalo. Zašto da i ja ne učestvujem, zapitao sam se. Da, mnogi igrači se vraćaju u poznim godinama u svoje nekadašnje klubove da tu završe karijere. Ali, ja sam izabrao nešto drugačiji put".

Tošić je dodao da je imao i drugih ponuda - iz Turske, Emirata, nekih ruskih klubova.

"Izabrao sam Partizan i ne žalim. Ovo je sjajno mesto da ostvarim ambicije", ističe Tošić.

A da li je mogao da ostane u CSKA, jer se mnogi navijači i dalje pitaju zašto je otišao?

"Negde sam pročitao da sam, navodno, tražio enormno visoku platu. Nije tačno! Bio sam spreman da nastavim da igram pod istim uslovima kao i do tada. Ali, klub nije mogao ni toliko da mi plati. I nije mi ponuđeno da produžim ugovor. Ne mislim da se CSKA poneo nepošteno. Nije tajna da klub ima finansijskih problema. Zašto bi onda nešto obećavali što ne mogu da ispune? Da mi je ponuđen novi ugovor, svakako je da bih pristao", rekao je Tošić.

Dodao je i da nije bilo nikakvog sukoba između njega i trenera Gončarenka.

"Istina je da se nisam potpuno uklapao u formaciju 3-5-2, koju Gončarenko forsira. Ali, te formacije se menjaju. Dakle, nije ni to tačno, igrao bih i pod njegovim vođstvom".

U CSKA se nedavno vratio Ahmed Musa, ugovore su produžili Sejdu Dumbija i Vagner Lov. Da li bi se i Tošić vratio jednog dana?

"To ne zavisi od mene. Ako me CSKA bude želeo, bio bih srećan ako mogu da pomognem. Ko zna šta će se dešavati u budućnosti... Ali, sad sam maksimalno fokusiran na Partizan", odgovorio je Tošić.

O "večitom derbiju", duelima Partizana i Crvene zvezde, Tošić kaže da su mnogo strasniji nego oni između CSKA i Spartaka iz Moskve.

"Reč je o našem najvećem rivalu. Kad se igra derbi stadioni su uvek puni. Navijači se ne podnose. Slično je i kad igraju CSKA i Spartak, ali u Beogradu je mnogo 'vrelije'".

Tošić kaže i da nema velikih razlika između srpske i ruske lige.

"Kad sam se vratio u Srbiju, bio sam kao riba u vodi. Ruska i srpska liga su slične. Razlika je u broju skupih igrača u korist lige u Rusiji", kaže Tošić.

O Mudijalu i grupi Srbije u kojoj su Brazil, Švajcarska, Kostarika...

"Brazil je favorit. Ali, moramo da se borimo za drugo mesto u grupi. Šteta je što u Rusiji ne igra jedan jugoslovenski tim. Zajedno sa Hrvatima, Crnogorcima, Bosancima, Slovencima, Makedoncima, mogli bismo da napravimo ekipu koja bi bila konkurent za titulu svetskog šampiona! Realnost je da svaka država ex-YU ima svoju reprezentaciju, a Hrvatska zaista ima ekipu vrhunske klase. Verujem da može da bude iznenađenje".

Ruski novinar je vratio Tošića u vreme kada je iz Partizana otišao u Mančester junajted. Tošić nije dobio šansu u engleskom gigantu, čiji je trener tada bio ser Aleks Fergusom.

"U to vreme, Junajted je bio prvi favorit za titulu šampiona Engleske. Probiti se za mesto u prvom timu bilo je gotovo nerealno. Naravno, nisam bio spreman da čekam i otišao sam na pozajmicu u Keln. Posle Nemačke, mogao sam da se vratim u Mančester junajted, ali sam izabrao CSKA".

Ferguson je verovao u Tošićev uspeh u Mančester junajtedu, ali...

"Ser Aleks je otvorena osoba. Razgovara sa svim igračima, trudi se da svakom posveti vreme, usadi mu samoupouzdanje. I sa mnom je razgovarao na taj način. Rekao mi je da je predamnom mnogo mečeva u Junajtedu. Ali, to je bilo pre pozajmice u Keln...".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC